IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 лъскави арабски автомобила

Някои от тях развиват близо 400 км/ч

5 лъскави арабски автомобила

Когато чуете за "арабски автомобил", сигурно е трудно да си представите нещо конкретно. По-често в съзнанието ви изникват редки модели, луксозни и поръчкови спортни автомобили. Това не е далеч от истината, защото шейховете обичат както високата скорост, така и отличния стил. Не всеки автомобил в тази част на света обаче е чуждо производство, има и собствени разработки.

1. Lykan Hypersport

5 лъскави арабски автомобила

Този автомобил бе показан в Катар през 2013 г. Тогава производителят не се стесни да обяви творението си за "първият арабски суперавтомобил". От място до 100 км/ч колата ускорява за внушителните 2,8 сек, а максималната скорост е ограничена на 395 км/ч. Всичко това автомобилът прави благодарение на 3,7-литровия си двигател с мощност 780 к.с. Каросерията е от карбон и дори днес колата изглежда съвременно.

2. Fenyr SuperSport

5 лъскави арабски автомобила

Дебютът му се състоя през ноември 2015 г. на изложение в Дубай. Под капака се крие 4-литров двигател, произведен от немската компания RUF Automobile, с максимална мощност от 900 коня. От нула до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2,7 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 400 км/ч. Компанията произвежда не повече от 25 такива коли годишно.

3. Laraki Fulgura

5 лъскави арабски автомобила

Невероятният Laraki Fulgura бе показан за първи път още през 2002 г. на автосалона в Женева. Тази кола обаче не е създадена от нулата, а на базата на Lamborghini Diablo. Външното сходство между двата автомобила е очевидно. Двигателят е 6-литров V12 i с четири турбини на Mercedes-Benz. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 3,3 сек, а максималната скорост е 398 км/ч. 
 
4. Ghazal 1

5 лъскави арабски автомобила

Това е първият автомобил, произведен в Саудитска Арабия. С разработването му се занимава Университетът на краля. Създаването му отнема две години, преставен е през 2010 г. Тогава е планирано заводът за пуска по 20 000 бройки годишно. Проведени са множество доста любопитни краш тестове, като такъв за сблъсък с камила.

5. Meeya

5 лъскави арабски автомобила

Това е седан от Саудитска Арабия, чийто проект се развива заедно с компания от Малайзия. Серийното производство на автомобила започна миналата година. Той се позиционира остовно като кола, предназначена за вътрешна употреба.

0 от 500