IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

Развитието на модела е поверено на експертите от SVO

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

В близко бъдеще Jaguar може да предложи на клиентите си по-спортни версии на електрическите си модели, засега това е I-Pace, които ще бъдат доработени от специалистите от Special Vehicle Operations (SVO).

Управляващият директор на SVO Джон Едуардс дори обясни, че вече е сформирана група инженери, които изследват развитието на I-Pace. Но според него, това няма да е лесна задача.

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

„Развитието на електромобилите е доста различно от доработките, които правим по моделите на групата Jaguar Land Rover – заяви Едуардс. – Но, нашите инженери обичат да се борят с проблемите и ще е интересно. При автомобилите с двигатели с вътрешно горене и автомобилите, задвижвани от тях, правилата за развитието им и промените по тях повече или по-малко установени. Но при електромобилите все още няма такива канони, което ни дава нови и различни възможности.”

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

Другата добра новина е, че съвсем скоро трябва да има нещо ново по тази линия, тъй като преди края на годината ще се появи пистовата версия на I-Pace.

Плановете са да бъдат подготвени 20 коли I-Pace eTrophy SV, които ще се изявяват на 10 трасета и ще са част от подгряващата програма на световния шампионат за електрически болиди Формула Е.

Първият прототип за пистовите надпревари е подготвен от SVO и се отличава със сериозни промени по каросерията, като не става въпрос само за добавяне на аеродинамични елементи, подготвено за състезания шаси и мерки за сигурност, основно ролбар в купето.

От Jaguar Land Rover вече заявиха, че компанията ще лансира по един нов модел SVR, дело на SVO, така че от подразделението на Джон Едуардс тепърва ще идват интересни новини.

Тагове: jaguar jaguar i-pace
0 от 500