Вход   Регистрация

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace
 

Развитието на модела е поверено на експертите от SVO

В близко бъдеще Jaguar може да предложи на клиентите си по-спортни версии на електрическите си модели, засега това е I-Pace, които ще бъдат доработени от специалистите от Special Vehicle Operations (SVO).

Управляващият директор на SVO Джон Едуардс дори обясни, че вече е сформирана група инженери, които изследват развитието на I-Pace. Но според него, това няма да е лесна задача.

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

„Развитието на електромобилите е доста различно от доработките, които правим по моделите на групата Jaguar Land Rover – заяви Едуардс. – Но, нашите инженери обичат да се борят с проблемите и ще е интересно. При автомобилите с двигатели с вътрешно горене и автомобилите, задвижвани от тях, правилата за развитието им и промените по тях повече или по-малко установени. Но при електромобилите все още няма такива канони, което ни дава нови и различни възможности.”

Ще има по-спортен Jaguar I-Pace

Другата добра новина е, че съвсем скоро трябва да има нещо ново по тази линия, тъй като преди края на годината ще се появи пистовата версия на I-Pace.

Плановете са да бъдат подготвени 20 коли I-Pace eTrophy SV, които ще се изявяват на 10 трасета и ще са част от подгряващата програма на световния шампионат за електрически болиди Формула Е.

Първият прототип за пистовите надпревари е подготвен от SVO и се отличава със сериозни промени по каросерията, като не става въпрос само за добавяне на аеродинамични елементи, подготвено за състезания шаси и мерки за сигурност, основно ролбар в купето.

От Jaguar Land Rover вече заявиха, че компанията ще лансира по един нов модел SVR, дело на SVO, така че от подразделението на Джон Едуардс тепърва ще идват интересни новини.

Реклама  


Купи Jaguar

Виж всички обяви

Коментари ( 0 )

Напиши коментар Влез

Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising