IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

МВР иска 4 милиона лева за нови камери

Парите трябва да дойдат от глоби и санкции

МВР иска 4 милиона лева за нови камери

МВР иска още 4 млн. лв., с които да купи нови камери за регистриране на пътните нарушения. Това става ясно от предложения, внесени за разглеждане в държавната комисия по безопасността на движението по пътищата.

МВР иска 4 милиона лева за нови камери

Сумата ще дойде от пари, които се събират от глоби, наложени за нарушения на правилата за движение. Около 2.4 млн. лв. ще струват 20 нови стационарни камери, става ясно от предложението. Всяка от тях е на цена 120 хил. лв.

Отделно от това МВР иска и над 1.8 млн. лв. за 28 преносими камери с единична стойност 65 хил. лв. Миналата година КАТ получи 28 модерни камери.

Още по темата може да прочетете тук.

Снимка: архив Булфото

0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    герб-видими и невиди ( преди 6 години )
    герб-видими, а вече и невидими резултати, с лазер - радар-детекторите не вършат работа при лазерни радари! Не стига че сме най-бедната старана в Ес ами и шайката се чуди как да ни бръкне по-надълбоко в джоба! Айде пробутайте извратената конвенция или пробвайте пак да спрете торентите и да ви изметем веднъж завинаги! Толкова вреди ни нанесохте, че никога няма да се възстановим от герберасткото управление! Все едно Европа да се възстанови след решенията на изперкел и клетите бежанцни!
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Баси и цените!! ( преди 6 години )
    "Около 2.4 млн. лв. ще струват 20 нови стационарни камери, става ясно от предложението. Всяка от тях е на цена 120 хил. лв." - една супер модерна, професионална 4К камера на SONY за телевизията струва около 80к лв!!! И то с пълен пакет екстри, обективи, резервни батерии, колани, стативи и т.н.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    НЕ МОГАТ да слагат подвижни "технически средства" в новите патрулки и сега искат пари за стационарни радари. КОЙ ще поеме отговорност за това ?! После се чудим защо сме най - корумпирани
  • #7
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като дебнат в храстите за нарушения насила ли ви взимат парите или сами им ги давате? Или пък предлагате. Защото репликата "Не може ли да измислим нещо?" е доста по-често срещана от "И какво ще правим сега?". Монетата има две страни, а вие я гледате само от едната.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    до гост ( преди 6 години )
    Как кого!? Милиционерите естествено!
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Забелязва се масово недоволство от МВР, КАТ. Има защо, дим без огън не става. Самото споменаване на сума за "заработване" е скандално, нямат ли тези специалисти, които да им подскажат, как се говори с обществото.Виждаме и знаем, че са на пътя заради парите, трафикът по същество не ги интересува. Мижат принудено за големи безобразия. Но, нека си кажем и ние кривиците. Много колеги карат безобразно, отвратително, тъпо, примитивно. Понякога се чудя, кого мразя повече!
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Най-безполезната част от държавата са тези. Има ги само за да дебнат за глобички в храстите. При произшествия, сложна обстановка, засилен трафик и т.н. - не ги търсете. Честно казано - не се сещам за нито едно полезно нещо, което да вършат ?!? Точно като кърлежите.
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако сложат по една патрулка да следи за най-популярния тарикатлък по родните пътища лява лента с мигач и натискане в дясна лента, точно преди светофара пред цялата колона ще ги съберат за две седмици.
  • #2
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Куку ( преди 6 години )
    Тези *** много си повярваха и като гледам май взеха държавата на акорд. Всички се натискат да стават катаджии , сетете се защо ?
  • #1
    23 rate up comment 11 rate down comment
    милиционери ( преди 6 години )
    Кърлежи-кръвопийци! Понеже пътища,маркировка,табели и паркинги са ОК,стигнахме до хай-тек джаджи за рекет!Но когато милиционерите са на власт и рекета е милиционерски!