IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Citroen ще навиват Льоб за още ралита

Легендата има договор за още 2 старта този сезон

В Citroen ще навиват Льоб за още ралита

След блестящото завръщане на 9-кратния световен рали шампион Себастиен Льоб в рали „Мексико”, в Citroen Sport ще се опитат да го убедят да разшири програмата си в световния рали шампионат.

В Citroen ще навиват Льоб за още ралита

Себ се върна в рали „Мексико” след 5-годишно отсъствие от макадамовите състезания и в средата на надпреварата оглави класирането. След това обаче 6-кратният победител в рали „Мексико” спука гума и докато я сменят с навигатора му Даниел Елена двамата загубиха 2,30 минути, като това ги свали от първо на пето място в класирането, където и финишираха.

Дани Сордо от Hyundai спука гума на същото място в 14-я етап „Гуанауатито”, но продължи кара с нея до финала и загуби само 30 секунди. По-късно Себ призна, че не е трябвало да спира, за да сменя гумата, но допълни, че не знае достатъчно за новото поколение макадамови гуми, затова е заложил на сигурно и е загубил.

В Citroen ще навиват Льоб за още ралита

Льоб има договор със Citroen за три ралита тази година, като след Мексико, ще стартира в Корсика в началото на април, а след това и в Испания в края на сезона.

Шефът на Citroen Sport Пиер Будар обаче иска да убеди Себ, който спечели всичките си титли с коли на френската компания, да разшири програмата си в световния рали шампионат.

„Сега имаме сделка със Себ за три ралита, следващите са в Корсика и Испания – обясни Будар. – След тях ще говорим отново, за да видим дали е възможно да се уговорим за още състезания.

„В Мексико видяхме, че Льоб се адаптира много бързо към новия за него автомобил. Знаехме, че е способен на силно представяне, но смятахме, че ще му отнеме повече време, за да се включи в битката за първото място, а той го направи в средата на ралито. И не беше карал на макадам от 5 години, не забравяйте това.”

Самият Льоб все още не е коментирал дали обмисля да разшири програмата си в световния рали шампионат, тъй като той основно се състезава за Peugeot в световния раликрос шампионат.

Снимки: wrc.com

Тагове: wrc citroen sport
0 от 500