IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG потвърди мощността на новото A45

Следващата генерация на хот-хеча ще разчита на мотор с над 400 коня

Mercedes-AMG потвърди мощността на новото A45

Шефът на компанията Mercedes-AMG Тобиас Мьоерс официално обяви пред журналисти нещо, за което се говори от доста време – новото поколение на хот-хеча A45 ще получи 2,0-литров турбомотор, развиващ повече от 400 к.с.

Mercedes-AMG потвърди мощността на новото A45

Автомобилът ще бъде представен в края на годината, а производството му ще стартира през 2019 г. Така новият Mercedes-AMG A45 ще може да спори за званието „най-мощен хечбек в света” с Audi RS Sportback, чиято последна версия развива 400 к.с. Тя обаче е с мотор 5 цилиндъра, докато този на Mercedes е с 4.

Мьоерс разкрива, че в Mercedes няма да използват сегашния мотор на модела – M133, който развива 381 к.с. и 475 Нм въртящ момент. „Създадохме напълно нов двигател, който освен забележителна мощност предлага и отличен баланс”, обясни шефът на Mercedes-AMG пред изданието The Motor Report.

Топ-мениджърът допълни, че конкуренцията в този сегмент е жестока и всеки производител трябва да предлага нови решения, за да се пребори с нея. Едно от тях ще бъде напълно нова система за задвижване на четирите колела, която ще позволи на A45 да получи режим Drift Mode – нещо, което Daimler AG предлага за моделите си, оборудвани със система 4Matic+.

Друга новост при хот-хеча на Mercedes вероятно ще бъде използването на стартер-генератор (система „мек хибрид). На подобна технология залагат във Ford за следващия Focus RS, който ще се появи догодина. Благодарение на нея се постига по-добро ускорение, като в същото време се намаляват вредните емисии и се увеличава енергийната ефективност.

Снимка: Autoevolution

Тагове: mercedes-amg a45
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Форда разбива! ( преди 6 години )
    И с 400 коня, по-добрата кола дори според швабите от АМС е Форд Фокус РС-350 коня, гледах предаването преди няколко дена! Форда просто разбива конглокенцията в този клас като кеф от шофирането, а има и дрифт режим! Е, твърдо му било таблото, ама и цената му е доста по-различна от на РС3 и А45 а доставя доста по-голямо удоволствие от тях! На конусите беше по-+добър от А45! От времето на първия Фокус, Форд са еталон в управлението и окачванията! Факт!