IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep пуска нов компактен кросоувър

Моделът ще използва шасито на Fiat 500, ще се продава само в Европа

Jeep пуска нов компактен кросоувър

Американските разработчици от компания Jeep, която е част от Fiat Chrysler Automobiles, планират да покажат нов компактен кросоувър в началото на юни. Според източници на местни сайтове, моделът ще получи шасито от италианския хечбек Fiat 500.

Jeep пуска нов компактен кросоувър

В момента приоритетни за Jeep са големите всъдеходи като Grand Commander и Grand Wagoneer, но въпреки това американците подготвят и нов модел от начално ниво. По-рано такава информация се разпространяваше под формата на слух, но сега тя бе потвърдена от Майк Менли, главният изпълнителен директор на Jeep.

Шефът на компанията отбеляза, че кросоувърът ще бъде показан през юни, но спести подробности дали това ще бъде прототип или сериен модел. Автомобилът ще получи същата платформа, върху която са базирани Fiat 500 и Fiat Panda.

Очаква се, че кросоувърът няма да бъде достъпен за американските дилъри, защото е ориентиран за продажби в Европа и ще се произвежда в завода на Fiat в Италия. В моделната гама на бранда той ще се позиционира под Jeep Renegade.

Снимка: Jeep
 

Тагове: jeep
0 от 500