IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купилият 10% от Daimler китайски милиардер поискал и акции от BMW

Баварците обаче отказали да продават на Ли Шуфу

Купилият 10% от Daimler китайски милиардер поискал и акции от BMW

Китайският милиардер и шеф на концерна Geely - Ли Шуфу, е проявил интерес и към придобиването на част от германския концерн BMW, твърди изданието Spiegel.

Шефът на Geely проявил интерес и към BMW

Според информацията, Шуфу е предложил в замяна по-добри пазарни условия в Китай. Шефът на китайския гигант е поискал също така повишени достъп и информация за технологиите на баварците, както и разрешение за производство на електрическите автомобили на BMW.

От Мюнхен обаче са отказали предложението за сделка, като причини за това решение не се съобщават. Веднага след това ръководството на германската марка се е обърнала към Great Wall Motors за евентуално партньорство в продажбата и производството на електрически автомобили под логото на Mini.

Само преди дни шефът на Geely купи почти 10% от акциите на друг германски гигант - Daimler, като инвестицията е на стойност от близо 9 млрд. долара. Като основна причина за мащабната сделка се посочва желанието на китайски производител да усвои част от електрическите технологии на компанията от Щутгарт, след като местното правителство поиска местните автомобилни производители да увеличат производството на автомобили с нулеви емисии.

Снимка: BMW

Тагове: bmw daimler geely
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Америка направи китайската технология и запада като си изнесоха производството там и после китайците го окрадоха и почнаха да го продават по евтино.Ама сега Тръмп ги почна със стоманата и алуминия коро и други неща!
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Най-силната икономика била китайската ??? Що не направят тогава нещо собствено , без западно участие , а ? Само гледат да усвоят технологии т.е. да се докопат до тях да ги копират и после ти бият шута. Много правилно и далновидно решение да откажат от страна на BMW.
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    И що да не си купи? Човека си влага парите. Сега само по 5-10% купува, след някоя и друга годинка и останалите 90% ще вземе, бърза работа няма :)Западняка не иска да признае все-още, но най-силната икономика в момента е китайската. И по-силна ще става, не бързайте :) има време :)