IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group удари сериозно по плановете на Audi

Всички луксозни модели на ток на концерна преминават на една платформа

VW Group удари сериозно по плановете на Audi

През 2019 г. намиращите се под контрола на концерна Volkswagen Group марки Porsche и Audi ще представят електрическите си модели Mission E и E-Tron quattro, които са построени на различни платформи. Porsche използва шасито J1,а Audi – широко разпространената MLB. Това обаче ще се промени през 2022 г. и така ще пострада най-вече Audi, съобщава Motortrend.

VW Group удари сериозно по плановете на Audi

Германските концерн разработва напълно това платформа под кодовото име PPE - Premium Platform Electric, която ще бъде в основата на електрическите модели на Audi, Porsche и Bentley. Архитектурата ще се предлага в три модификации, като две от тях ще бъдат направени от специалистите от Audi, а третата – от тези на Porsche.

Подобно решение удря сериозно по плановете на Audi, където залагат основно на платформата MLB. Тя е подходяща за различен тим двигатели, но след нейното премахване компанията ще трябва да започне наново разработката на електрически си модели.

VW Group удари сериозно по плановете на Audi

Големият проблем в случая не е универсалността на платформата MLB, а фактът е, че тя е твърда скъпа и тежка и създаваните на нейната база модели нямат луксозни характеристики. Затова това шаси ще се използва за колите на Volkswagen, Skoda и Seat, докато за луксозните модели ще бъде създадена новата архитектура.

Снимки: Audi

Тагове: mlb vw group
0 от 500
  • #12
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От Дошо "Ама колко скоро?Че още преди 3-4 години ви казах,че такива коли няма да има ама тогава ме убиждахте и ми обяснявахте колко съм глупав."Ауди от 2009г казват че следващата година ще пуснат електромобил и нищо. Може да намерите статии на български от тогава
  • #11
    37 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *Юго 55, още от времето на Югославия
  • #10
    37 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота са пред фалит, скоро предстои VW да купят и тях.Пред фалит са понеже са електроника от СсангЙонг и двигатели от Йуго 55, още от времето на Йугославия.
  • #9
    35 rate up comment 9 rate down comment
    456 ( преди 6 години )
    Странно платформата определя характеристиките дали са луксозни или НЕ ???!!!
  • #8
    43 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новата платформа я купуват от Рено, за да спестят разходи. В основата е Клио и от там Голф, Пасат, А6, А8, Бентли, Порше, Шкода,... Пак французите ще ги вадят от калта. До кога?
  • #7
    44 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От статията става ясно че ще заменят Платформата MLB на която сега са разработени ел моделите през 2022 година с нова по добра и по лека платформа, която сега се разработва за луксозните електрически модели на ВАГ и ще е за следващирте им поколения след 2022. Само не разбирам защо статията е написана като че е станал някакъв скандал едва ли не? Мй някои си изсмукват сензации от пръстите. Нормално е нещата да се подобряват с нови разработки. Каазват му прогрес.
  • #6
    45 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От Троше през аЛуди, че чак до Шкода са едни и същи таралястници с различна опаковка и цена.Факт!Който не вярва да прочете статията внимателно и ще разбере.То не, че на хората с нещо в главата не им беше ясно, но тези без нищо в кухарниците все се мъчеха да ни убедят, че видите ли това боли различни коли. Толкова за намските ВАГенски премиуми.
  • #5
    51 rate up comment 10 rate down comment
    Дедо ( преди 6 години )
    "Големият проблем в случая не е универсалността на платформата MLB, а фактът е, че тя е твърда скъпа и тежка и създаваните на нейната база модели нямат луксозни характеристики."А тогава защо пробутват Ауди за премиум, бе?
  • #4
    50 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Ама колко скоро?Че още преди 3-4 години ви казах,че такива коли няма да има ама тогава ме обиждахте и ми обяснявахте колко съм глупав.
  • #3
    41 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Скоро ще се задавите в злобата си