IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще предложи хибриден всъдеход с 8 места

Все още не е ясно под какво име ще излезе моделът на пазара

Hyundai ще предложи хибриден всъдеход с 8 места

Корейският производител Hyundai активно тества нов кросоувър с 8 места, който ще се разположи над показания неотдавна Santa Fe в гама на компанията. Прототип на всъдехода беше заснет по време на изпитанията в зимни условия, а снимките са публикувани в изданието Carscoop.

Hyundai ще предложи хибриден всъдеход с 8 места

Въпреки наличието на плътен камуфлаж върху машината, може да се видят някои основни детайли. Предната част на всъдехода ще прилича на тази на новото Santa Fe. Новият модел ще получи същите тесни светодиодни фарове, под които ще бъдат разположени фарове срещу мъгла и дневни светлни, както и същата решетка на радиатора.

Прототипът има различни задни светлини, като явно целта е новият всъдеход все пак да се отличава по нещо от Santa Fe. Увеличени са габаритите, а задните стойки са още по-вертикални. Така е пораснало вътрешното пространство и има повече място за пътниците на третия ред седалки.

Hyundai ще предложи хибриден всъдеход с 8 места

Очаква се новият SUV на Hyundai да получи платформата на Kia Telluride, който също в момента се намира на стадий на изпитания. Двата корейски всъдехода ще получат и еднакви хибридни силови агрегати. Не е ясно обаче дали в случая ще се залага на система „мек” хибрид с 48-волтов стартер-генератор или ще има пълноценна комбинация от двигател с вътрешно горене и електромотор.

Световната премиера на новият всъдеход на Hyundai е планирана за 2019 г., като главният пазар за модел ще бъде САЩ. Вероятно той ще се продава и в Китай, докато стъпването у в Европа е малко вероятно.

Hyundai ще предложи хибриден всъдеход с 8 места

Не е ясно и под какво име ще се предлага 8-местният SUV. Знае се обаче, че Hyndai работи и върху хибридна версия на новото поколение на Santa Fe (на снимката), като целта на корейците е през 2020 г. гамата им от електрифицирани автомобили да включва поне 15 модела.

Снимки: Carscoop, Hyundai

Тагове: hyundai suv
0 от 500