IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екстремният пикап на Nissan ще получи мотор на Mercedes

Моделът ще се казва Navara Off-Roader и ще се конкурира с Ford Ranger Raptor

Екстремният пикап на Nissan ще получи мотор на Mercedes

Японската компания Nissan е подала заявка за патент в агенцията за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO) за регистрация на търговския знак Navara Off-Roader. Това име ще получи екстремен пикап, който да се конкурира с Ford Ranger Raptor, съобщава Autoguide.

Екстремният пикап на Nissan ще получи мотор на Mercedes

Според информацията, името е било запазено в групата Nice Classification 12, която включва „наземни, водни и въздушни транспортни средства, както и компоненти за автомобили”. С този си ход Nissan на практика потвърждава появилите се още преди година слухове, че подготвя екстремен пикап за Европа.

Засега липсва друга информация за бъдещия модел, но според Autoguide конкурентът на Ford Ranger Raptor ще получи двигател от първия в историята пикап на Mercedes-Benz - X-Class. В случая става дума за 3,0-литров дизелов V6, който развива 258 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Ако това е вярно, Nissan Navara Off-Roader ще се окаже по-мощен от Ranger Raptor, който разчита на 3,0-литров дизел с 213 к.с. и 500 Нм.

Представители на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi отказаха коментар, но все пак уточниха, че компанията им има потенциал да направи достоен съперник на Ford Ranger Raptor. Френско-японската група е готова да пусне подобна машина, стига към нея да има достатъчен потребителски интерес.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Sd ( преди 6 години )
    Това е част от споразумението Рено да дават по-малки двигатели на Мерцедес в замяна на по големи с цел по-малки разходи.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    При стария Нисан Навлата имаше серия с V6 мотор на Рено 231к.с. и 550nm.По интересно е сегашния двигател на Мерцедес ще бъде от новите редови модели.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    ИСТИНАТА ЗА ЧЕЗ ( преди 6 години )
    ЧЕЗ се продава за 200 млн. Евро, стрина Гина дава 300 млн. Евро. Целта е държавата да купи ЧЕЗ уж за 300 млн. Евро като официално цената ще бъде 200 млн. Евро, а останалите 100 млн. евро ще си ги поделят БСП, ГЕРБ и ДПС. Народът ще плати двойна цена за сделката, тъй като дружеството ще бъде обявено в несъстоятелност. Дружество, което купув ток по 2 ст., а го продава по 22 ст. било на загуба!?!?!?!!!
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно има разлики. По всики класации за качество Клиото е доста по-надолу сравнен с Микра.Едва ли е случайно. Ама нали викаш били едни и същи! Що така?Ако искаш виж Тойота Айго, Ситроен C1 и Пежо 107.Уж са едни и същи коли, а Тойотата е винаги напред по качество. Дори Ауто Билд ги тестваха и трите и намериха доста съществени пропуски в качеството на френските модели. Уж на едно място ги правят от едни и същи хора...
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да Микра, производство на Рено Флин е класи над Рено прозведено на същата поточна линия от същите алжирци, със същите компоненти. Все едно да кажете, че AEG са по-хубави перални от Electrolux, въпреки че под ламарината са една и съща машина, производство на Zanussi Италия
  • #1
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Е тва вече е брутално!Да ги изкупуват на 100% Рено че да почнат да правят коли как си требе.Навремето Нисан бе символ на разпадащ се автомобилен гнилоч!