IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пастор в църква привлича последователи с подарeни коли

Петима вече получиха автомобили, след като посетиха неделна служба

Пастор в църква привлича последователи с подарeни коли

Пастор в християнтска църква от американския щат Мериленд прибегна до необичаен ход за да увеличи броя на хората, които посещават неделните служби. Петима от дошлите на богослужението на 4 март си тръгнали с подарени им автомобили, съобщава изданието ChristianPost.

Пастор в църква привлича последователи с подаряване на коли

Свещеникът Стивън Чандлър признава, че с подобен ход е успял да увлечи два пъти броят на посетителите на службата. Обикновено те били максимум 1100 души, но сега в църквата дошли 2250 човека. Според пастора, няма нищо нередно в случилото се, тъй като подобен ход демонстрира щедростта на Църквата.

„В Библията пише, че по-голямото щастие е да даваш, а не да получаваш. И ние просто искахме до отпразнуваме силата на Божието слово с акт на великодушие, след като по-рано получихме ново здание”, обясни Чандлър.

Така по време на последната неделна служба сред посетителите са били разиграни 5 автомобил, втора употреба -  Chevy Cruze, Toyota Corolla, Nissan Sentra, Ford Escape и Dodge Journey. Църквата е платила колите чрез своя фонд за дарения.

Подобен ход предизвика сериозни критики, като мнозина обвиниха църквата с раздаване на подкупи и цинизъм. Пастор Чандлър обаче е категоричен, че в случая става дума за „акт на великодушие, от който всеки трябва да разбере, че Господ го обича”.

Любопитното е, че пасторът на съседната църка – Дейвид Андерсон, подкрепи своя колега, като нарече действията му „иновационни”. През 2016 г. той също подари автомобил на нуждаещо се семейство, а сега редовно раздава храна на бедните, които посещават службите му.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам каква е практиката, но Европа се напълни с терористи, а в Новия свят са по-малко. Освен това за Американците българинът не е *** като за ксенофобите европейци. Стига лизахте *** на англичани, германци и подобна ***. Елате си в България или отидете в новия свят извън тъпата ксенофобска европа. Мразят източно европейците, а на мюсулманите не смеят копче да кажат!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Умник ( преди 6 години )
    Нека не забравяме, че обичайната практика е членовете на съответната църква да дават 10% от доходите си. Така, че тоза е една инвестиция на пасторакоято ще му се възвърне в най-скоро време.Бизнес, дами и господа