IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри на BMW искат от марката пикап

Феновете са принудени да купуват модели на конкуренцията, ядосват се австралийците

Дилъри на BMW искат от марката пикап

BMW получи молба от австралийските си дилъри да направи първия в историята си сериен пикап, съобщи Car Advice.

Дилъри на BMW искат от марката пикап

"Не трябва да игнорираме пазарните тенденции и да си затваряме очите на търсенето от страна на клиентите. Водим диалог с централата на BMW и настояваме на това, че марката има нужда от пикап", каза шефът на BMW Australia Марк Вернер.

Той отбеляза, че сегментът на пикапите расте от година на година и клиентите на BMW са принудени да купуват от конкурентни марки, защото германският производител не може да им предостави автомобил от този клас.

Дилъри на BMW искат от марката пикап

В момента сред марките от голямата немска тройка - Audi, BMW и Mercedes-Benz, пикап има само последният производител - модела X-Class на базата на Nissan Navara (на снимката).

Снимки: Car Advice

Тагове: bmw
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 години )
    Ми имат си пикап БМВ. И то в М отдела. Когато беше актулана е92 серията за един 1ви април направиха едно м3 на пикап. колата е реална и съществува някъде из тайниците на M.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    След БМВ с предно и 3 цилиндров двигател, дизелови Поршета, Мазератита, Бентлита, SUV от Ламборгини..... защо не и пикап?!?
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Премиум пикап ми звучи като премиум баничарка. Или премиум микробус.Ford F150 не случайно е на първо място по продажби.
  • #3
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това да дадеш една торба с пари за премиум пикап си е пълна глупост.Пикапите са работни коли. Трябва да са евтини и здрави и със прилична мощност и теглитена сила.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Партньорството което имат БМВ с Тойота може много лесно да им отвори вратите за едно такова,че дори и две, с които да атакуват пазарите на щатите и Австралия.На базата на Хилукс и на базата на по-голямата Тундра.Както се казва "най-доброто от двата свята".Преди време обаче шеф на БМВ бе казал,че за разлика от Бенц,ако баварците пуснат пикап,той ще е наистина премиум и ще отговаря на марката,а не като Х клас,към която има доста критики откъм качество на изработка.
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля, че специално на БМВ, такъв модел не им е нужен. Като ванчето 2-ра серия. Да си свалят имиджа само. Мерцедес с тези двигатели от Рено и платформи на Нисан, не ми харесват. Но в крайна сметка потребителите определят пазара, затова и моето мнение е без значение в случая. Погледнато откъм разходи БМВ нямат такава платформа, или трябва и те да сключат някакво партньорство с бюджетен производител, който има такава платформа.