IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият модел на Rimac ще ускорява по-бързо от Tesla Roadster

C_Two ще стига до 100 км/ч за 1,85 секунди и ще развива 415 км/ч

Новият модел на Rimac ще ускорява по-бързо от Tesla Roadster

Хърватският производител на хиперавтомобили- Rimac Automobili представи на автосалона в Женева своя втори електрически модел - C_Two.

Rimac показа новия си хиперавтомобил в Женева

Новият модел на компанията е изграден основно от алуминий и карбон, като се задвижва от 4 електромотора. Те развиват мощност от 1888 к.с. и 2300 Нм въртящ момент, което позволява ускорението от 0 до 96 км/ч да се осъществява само за 1,85 секунди и максимална скорост от 412 км/ч. Така хърватската кола се оказва по-бърза от Tesla Roadster, който вдига 100 км/ч от място за 1,9 секунди.

За предните колела производителят е използвал комплект от едностепенни скоростни кутии, а за задните - двустепенни такива. Автомобилът с нулеви емисии разполага и с опция за регулиране на задвижването. Тя включва възможностите да бъде изключена само една от осите или пък съотношението между двете да е точно 50/50.

Новият модел на Rimac ще ускорява по-бързо от Tesla Roadster

Захранването на двигателите пък се осъществява чрез батерия с капацитет 120 кВт/ч с течно охлаждане, което гарантира оптимална работна температура дори при по бързо шофиране. Според данни на Rimac, пробегът с едно зареждане е около 650 км.

В хиперколата са вградени 8 бордови камери, два LIDAR-сензора, 12 ултразвукови сензора, както и шест емитера. Моделът C_Two ще предложи на бъдещите собственици и GPS система, опция за автономно шофиране, лицево разпознаване за отключване, безключово запалване, адаптивно електрическо окачване, както и система, която определя оптималните стойности на показателите при различни атмосферни условия.

Новият модел на Rimac ще ускорява по-бързо от Tesla Roadster

Въпреки че засега цената все още не е ясна, производството на C_Two ще започне по-късно тази година, като от модела ще бъдат направени само 150 бройки.

Снимки: Rimac

Тагове: rimac automobili c_two
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 6 години )
    "Безключово ЗАПАЛВАНЕ" - без съмнение най-важната екстра зе един електромобил. :D :D :D
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    Тоя римак 1/4 миля му дават 9,1секЗа новия роудстър на тесла 8,8секНе се знае кой ще е по бърз но се знае кой ще е по евтин
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Римака ще е поне 4 пъти по скъп от роудстъра на Тесла.Много коне ама тва като вейрона и чирона по 2 тона. Ричард хамън пак ще излита от завоите
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Тесла докато започнат производство на роудстара си, харватите ще са продали този модел и ще са пуснали следващия! И между другото в тази кола има и Българско участие, но нека да не вземам хляба на журналистите, да се разровят, да разберат и да пишат :-)
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Tesla Roadster е далеч по добра машина. Много по модерене дизайн. И спокойно може да се използва като кола за всеки ден. Не само че има достатъчно товарно пространство ами всъщност е със 4 места. Задните седалки спокойно побират две деца или пък може да се ползват за багаж.Дано само Тесла да не фалират докато влезе в производство.
  • #3
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Po-barzo s 0.05s do 100 no za smetka na tova 10 pati po skap ot Tesla,koito na vsi4koto otgire e kabriolet
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Новият модел на Rimac ще ускорява по-бързо от Tesla Roadster!"Всъщност цифрите за ускорение са същите като на Теслата. :-)
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Мдаааа, по-бърза не от Порше, Ферари или Макларън, амиот Тесла роудстър! Явно е по-кого се равняват!