IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota приключва с дизела в Европа още през тази година

Японците ще се концентират върху разработката на хибриди

Toyota приключва с дизела в Европа още през тази година

Японският концерн Toyota ще прекрати продажбата на дизелови автомобили в Европа. Проектът за прекратяване на продажбите ще започне още през тази година, заяви Йохан ван Зил, президент на Toyota Motor Europe, в Женева, където започна ежегодния автомобилният салон.

Toyota приключва с дизела в Европа още през тази година

"Вече няма да разработваме нова дизелова технология за моторни превозни средства, в бъдеще ще се концентрираме над хибридите", добави той, цитиран от AFP.

През миналата година почти 15% от продаваните в Европа коли от марката са били с дизелов двигател, докато през 2012 г. са били 30 на сто. Оттогава продажбите на хибридните модели на японците са започнали да растат с бързи темпове.

С решението си японският производител реагира на дизеловата афера, която през 2015 г. бе започната от германския Volkswagen. Оттогава дизеловата технология се сблъсква с все по-силна критика – също и заради вредните емисии на азотен оксид. Това е сериозен удар по автомобилната индустрия, която прекара години наред, фокусирайки се върху разработването на дизелови двигатели, за да намали емисиите на въглероден диоксид.

Снимка: Тойота

Още по темата - четете тук.
 

Тагове: toyota
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пеноо, Пеноо, И у Европа ли са ***? Около 50% избират този тип гориво, и те ли крадат нафта? Карам вече 10г дизелов автомобил и никога, ама никога не съм сипвал нещо различно от нафта на бензиностанция. Дори само на отбрани такива. И не съм малцинство. Достатъчно ми е че въпросния автомобил гори 3-4/100 по малко от еквивалентния бензинов
  • #6
    15 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    За *** изчезването на дизела ще е голяма болка. Нафта се краде значително по-лесно. (от БДЖ, градския транспорт, селскостопански бензиностанции и т.н.) Това е и основната причина *** да си купува дизели...
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до: Тук е момента ( преди 6 години )
    Това от някоя ВАГенска медия ли го извади или сам си го измисли?Продажбите на Приус малко са паднали от тогава, но само малко и знаеш ли защо куха немска каско!?Защото тогава хибрида им беше САМО Приус, а в момента имат над 10 хибридни модела в гамата си.Хайде сега събери всичките им хибридни модели и виж с колко ПЪТИ (не процента) са се увеличили продажбите! Гледай хубаво и смятай ку-хар-ник! Или ти до толкова не можеш да смяташ!
  • #4
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Европа ( преди 6 години )
    Европа приключи с Тойота.Хахаха..вън бе некадърници..
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Тук е момента ( преди 6 години )
    Да се отбележи,че продажбите на най-известния им хибрид Приус са катастрофални Продахбата им е паднала с повече от 60% от 2012г. до 2017 г.Тойота не могат да игнорират дизела про двата си топ модела - Ленд Круизер и Хайлукс!Колкото до Европа,която сега започва да купува хибриди,всички марки които фи предлагат,бележат увеличение.
  • #2
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Toyota приключва с дизела в Европа, защото се включи в играта със закъснение и не можа да се докаже като производител на дизели. Освен това предлагат предимно компактни-градски автомобили, за които малък бензин или хибрид (каквит те както знаем си имат) също е ефективен вариант. Дизелите на Land Cruiser и Hilux няма как да не ги спрат, но сигурно ги водят в друга категория.
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Евала!А другите кога?Или те другите печки само пушат и миришат лошо, нищо повече.