IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Ford Focus RS ще бъде хибрид

Хот-хечът ще получи агрегат с 400 коня

Следващият Ford Focus RS ще бъде хибрид

Ford ще представи следващото поколение на Focus през април, но вече се появиха информации и за топ-версията на модела - RS. Според изданието AutoInternationaal, тя ще разчита на хибридно задвижване.

Следващият Ford Focus RS ще бъде хибрид

Очаква се, новият Focus RS да получи допълнителен 48-волтов електрически двигател. Общата мощност на силовия агрегат ще бъде 400 к.с. и 600 Нм въртящ момент, което е с 25 к.с. и 100 Нм повече от сегашния RS във варианта Mountune.

Новият силов агрегат ще работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Подобна мощност ще позволи на Focus RS да се равнява с автомобили като Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 Sportback. Ускорението от 0 до 100 км/ч при хот-хеча на Ford ще отнема 4 секунди, като така той ще превъзхожда двата си немски конкурента.

Желаещите да имат този автомобил обаче ще трябва да изчакат до 2019 г. През настоящата Ford ще представи версията ST с 275 к.с., като тя ще дебютира пред публика на автосалона в Париж наесен.

Снимка: Ford

Тагове: ford focus rs
0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Хенри ( преди 6 години )
    ..а блока пак ли ще е такъв тънкостенен и ще се пробива ли? Клиентите очевидно сме много прости..наглед дбър спортен хеч при който стигнаха да олекотяват блока..не можахте ли от друго 5 килограма да орежете та от блока.Идioти.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези допълнителни 25 к.с. не виждам как ще компенсират нарасналото тегло заради електромотор, батерия , кабели и ел. модули. Цената също ще е доста нагоре спрямо нехибридната версия, а разхода на гориво в такива коли по принцип не е определящ, но едва ли ще е реално по-нисък от другата версия. Така, че пак едно голямо нищо са направили. А тези 48 волтови хобриди са някаква смешка. Уж хибрид, ама не баш. С моторче за чистачки не става тая работа...