IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изстреляната към Марс Tesla Roadster е опасна

Електромобилът не е преминал нужната санитарна обработка

Изстреляната към Марс Tesla Roadster е опасна

Електромобилът Tesla Roadster, който компанията на Илон Мъск - Space X, изстреля към Марс може да застраши живота на Червената планета при евентуално стълкновения с нея, предупреждават американски учени, цитирани от в. "Daily Mail".

Изстреляната към Марс Tesla Roadster е опасна

Според специалисти от университета Пърдю, ако на Марс съществува биологичен живот, той рискува да се смеси с организми от Земята. Това е напълно възможно при стълкновението на ракетата Falcon Heavy с Червената планета, тъй като автомобилът на Мъск не е преминал през необходимата санитарна обработка и е потенциално опасен.

В изявление на университета Пърдю, се казва, че НАСА добре осъзнава опасността от проникване на бактерии от Земята на други планети и поради тази причина всички космически апарати преминават през обработка и се привеждат в стерилно състояние. Но автомобилът на Мъск не е преминал през подобна процедура.

Подробности – четете тук.

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 6 години )
    Росскосмос са единствените,които пращат хора в космоса.А тоя първата му работа като е почвал с космоса е да отиде в Русия да купи двигатели, и още купува.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Хи хи ( преди 6 години )
    Росскосмос-а отдолу изплю отрова, понеже е много еволюирал (на ниво ***) и не успя да разработи и пусне кацаща ракета носител преди Елън Мъск. Сори бачка. Ако не висеше в аутокомедията можеше и да го изпревариш...
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тоя е примитив.
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 6 години )
    И след двугодишни изследвания и милиарди хвърлени на вятъра се оказва, че процентната вероятност е 0.0005.... Колко от вирусите, евентуално полепнали в колата, ще оцелеят на вакума и радиацията в свободният космос? Заебете ги тея глупости...
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да! Но, и неизстреляната "Тесла" съшо е опасна! Ко праим?!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    А те тия ми ти умни глави от тоз пърдюшки университет от де знаят че не е минала обезпаразитяване?
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    Първо тая тесла няма как да стигне до Марс,щото вече е на Горубляне,нов внос на реални километри,карана само от дядо в неделя до църквата, с пренабити номера.И второ на Марс отдавна има Голф 3-ка 1.9тди чипосан в Люлин,така че тамошният живот отдавна се е срещнал със земно присъствие.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Мъск ще е Бог за бъдещите марсианци след като насели планетата с живот и еволюират до разумни същества след милиард години хахах
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    картоф ( преди 6 години )
    ...хайде сега пратете една ракета да я пресрещне тази талига,да я върнете на земята за обезпаразитяване и пак я изстреляйте .Тази компания е еталон за собствениците си..плиткоумни до немай къде,егати електората.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    ndnd ( преди 6 години )
    да бе да , айде завистниците пак се обадиха , ми да я бяха обезпаразитили бе , сега ли се сетиха да говорят