IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Pagani се насочи към електромобилите

Новият модел ще се появи най-рано през 2025 г.

И Pagani се насочи към електромобилите

Бутиковата италианска компания Pagani, произвеждаща суперавтомобили, също ще се включи в кръга на създателите на електромобили, като това ще се случи най-рано през 2025 година. Новината обяви лично босът на компанията Хорацио Пагани, който потвърди, че електрическият автомобил ще е четвъртият модел на марката.

И Pagani се насочи към електромобилите

Мотивацията на такъв модел е и съвсем практична – със затягането на екологичните норми, производството и лансирането на автомобили с V12 двигатели, специалитетът на Pagani, става все по-трудно. Така, че тези мотори ще могат да присъстват на пазара до 2025 година, а след това ще се търсят техни, много по-екологични заместници.

Пагани допълни, че компанията вече е сформирала екип от над 20 инженери, които работят по бъдещия електрически суперкар. Босът на Pagani обаче направи едно важно уточнение, което противоречи на най-модерния тренд в автомобилната индустрия – колите на марката няма да се предлагат с технологии за автономно придвижване.

„Ние създаваме автомобили, които са за каране, затова ги купуват нашите клиенти – беше категоричен Пагани. – Автомобил, който е създаден, за да доставя удоволствие от шофирането, не може да се движи автономно.”

Преди електрическия модел, Pagani ще представи още един автомобил, с доста по-конвенционално задвижване. Става въпрос за бъдещия наследник на суперавтомобила Huayra, който ще се предлага с V12 битурбо мотор, идващ от Mercedes-AMG и механична предавателна кутия, която обаче ще се поръчва като екстра.

Тагове: pagani huayra
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Нагъзиев ( преди 6 години )
    Жичкаджиите си мислят че ще стане чудо като се намножат електричките и анатамосват ДВГ.Историята помни много на брой такива фиаско ефекти.Изместваме замърсяването ама на друго място.Като ударят и цените на тока за зареждане на некой ше му "светне" безумието.ама хайде да се наиграят.Същото е и с подмяната на хората с ***.Вървви всякъква алтернативизациа на обществото,химни се подменят да са толерастски,еколози дигат джабала против икономиката...с една дума пълна зелена ***---я.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Propov ( преди 6 години )
    АЙДЕ тая истерия с електрокарите да поизстине малко. Някой държави си увеличиха резко автопарка с такива и кво се оказа!? Ами енергиината система се претоварва. Я си представете една жил. сграда с 10 етажа и 40 семейства. 40 автомобила вечер се зареждат а климатиците и бойлерите бумтят, домакините готвят... А така сега тва го умножете по примерно 20 за един квартал и не знам си по колко за целия град. И всеки град трябва да си има АЕЦ ама и всичкия този ток трябва да се пренесе.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 6 години )
    Ние създаваме автомобили, които са за каране, затова ги купуват нашите клиенти беше категоричен Пагани.-ТОЧНО-за другото си има таксита и лимо !!
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Много ясно ( преди 6 години )
    Най-лесно се изкарват коне от електромотор. Успееш ли да го захраниш, ограниченията остават само в сцеплението и нищо друго ;)Някога всички разбраха, че няма рекорди без турбини, сега всички увират, че няма нови рекорди без електромагнитна тяга. Най-бързите RC колички на света са на ток. Просто с времето това ще дойде и при пълнометражните коли (справка NIO EP9)