IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA Group отчете рекордна печалба за 2017 г.

Групировката спечелила 1,93 млрд. долара въпреки загубите на Opel

PSA Group отчете рекордна печалба за 2017 г.

Френският автомобилен концерн PSA Group, който обединява брандовете Peugeot, Citroen и Opel, представи финансовите си отчети за 2017 г. От тях става ясно, че чистата му печалба е рекордна досега - 1,93 млрд. долара, което е увеличение от 11,5% спрямо предходната година. Оборотът на концерна пък е 65,2 млрд. долара, което прави ръст от 20,7%.

PSA Group отчете рекордна печалба за 2017 г.

Брандът Opel/Vauxhall, който бе купен от PSA през март 2017 г., продължава да трупа загуби. За последните 5 месеца на миналата година те са в размер на 179 млн. долара, а оборотът се оказва по-малък от очакванията на анализаторите - 7,2 млрд. спрямо 7,7 млрд. долара.

Генералният директор на PSA Карлос Таварес (на снимката) коментира пред в. "Файненшъл Таймс", че ръководството на Opel се е объркало при прехода на компанията към новия собственик, което довело до по-слабите резултати. "На толкова труден пазар като автомобилния, когато започнете да отделяте по-малко внимание на бизнеса, всичко се влошава много бързо", каза Таварес.

Още през ноември миналата година се появи информация, че PSA иска да си върне част от парите, похарчени за покупката на Opel. Според източници на агенция Ройтерс френският автомобилен концерн поискал половината сума, похарчена за бранда - 600-800 млн. долара, защото бил заблуден по отношение стратегията на Opel за намаляване на изхвърляните в атмосферата вредни емисии.

Тагове: citroen peugeot opel psa citroën
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Тоя пич с (Факт!) не е нормален, май. :D
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Пак съм по малко увреден от фенчетата на сааб купуващи Хлопел с боклучав дизел на Исузу и представящи си че пилотират изтребител!Ахахах
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до по-долния ( преди 6 години )
    прав си! затова никой не купува рено, а рено купува "хубавото" (Нисан, Митсубиши) с френски държавни пари.същото относно пежо и Опел ...
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт-ическия ... ( преди 6 години )
    за пореден път доказа, колко може да се увредиш от каране/притежаване на рено!
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ахахаха щом ми хвалиш *** на Сааб които бяха опел със супер надути цени не ми говори.Те щото мноу убави никой не ги купуваше!Аз досега не съм видял някой да не купува хубавото!
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    А всъщност .. ( преди 6 години )
    с изчезването на марки като СААБ, умишленото унищожаване на Опел за сметка на долнокачествената френска ширпотреба и т.н. нещата вървят на зле, ДОСТА зле!И го казва човек, който кара САМО нови коли , отдавна НЕфренски.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Го каза човек каращ фиат брава от Гарубляня!
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Пинокио ( преди 6 години )
    Което значи само едно. Увеличава се сегмента на евтините и с не много високо каюество коли
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Не съм чак толкова любопитен, че да търся сам аналитична информация, но с интерес бих прочел аналитична оценка за основните източници и причини за този добър резултат. Явно Пежо са практични и не гонят нереалистични химери. Скоро имаше една програмна статия и за Тойота, които са осъзнали, че ако се хвърлят да спечелват бъдещето, могат да изгубят настоящето. Ясно е, че и обратното може да е не по-малко валидно. Въпросът е да уцелиш мярата.
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Вървят франсетата. Няма да се учудя ако догодина освен Рено-Нисан и ПСА изпреварят Швабен зи Каскен от ВАГ-ин.