IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren ще кръщава още модели на пилоти

Senna задава началото на нова традиция за марката

McLaren ще кръщава още модели на пилоти

Най-новият модел на McLaren – Senna, едва ли остави любител на автомобилите или Формула 1, който да е пропуснал колата, кръстена на легендата Айртон Сена. А в Уокинг планират да превърнат кръщаването на своите топ модели на реални личности в традиция.

McLaren ще кръщава още модели на пилоти

Главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флюит заяви пред списание Autocar, че би искал моделите от топ серията на марката, т.е от Ultimate Series, да носят имена на реални хора, а не просто да бъдат означавани с букви и цифри.

В същото време моделите от другите две моделни семейства – Super Series и Sports Series, ще запазят настоящите си наименования, съставени от цифра за мощността им и букви към нея.

Стартът на McLaren със Senna се оказа изключително силен, като компанията използва името на пилота, който е най-силно свързван с марката и успехите й във Формула 1 през втората половина на 80-те и началото на 90-те години на миналия век.

Дали обаче скоро ще видим McLaren Bruce, Hakkinen, Lauda, Prost, Coulthard или Монтоя е трудно да се каже. Но пък с оглед на пилотите, които са карали за британския тим, то изборът за означаване на топ моделите ще е богат и труден.

Тагове: mclaren mclaren senna
0 от 500