IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo спира с разработката на нови ДВГ

От догодина всеки модел на шведите ще има минимум две хибридни версии

Volvo спира с разработката на нови ДВГ

Volvo се отказва от създаването на нови двигатели с вътрешно горене, съобщава Road & Track, като се позовава на главния изпълнителен директор на шведския автопроизводител Хакан Самуелсон.

Volvo спира с разработката на нови ДВГ

Шефът на компанията пояснява, че брандът ще модернизира всичките си турбодвигатели от линията Drive-E и ще продължи да ги използва дори в новите си модели. Акцентът ще падне върху разширяването на гамата хибридни модификации - от 2019 г. всеки модел Volvo ще има минимум две хибридни версии.

Самуелсон допълни, че гамата на Volvo вече е достатъчно разширена откъм модели и затова в компанията ще съсредоточат усилия върху разработката на различни модификации на вече съществуващите автомобили. Топ-мениджърът беше категоричен, че шведският производител в близко няма да залага на нишови модели, което означава, че скоро няма да видим "шутинг-брейк" или купе с емблемата на марката.

Както се знае, наскоро шведската компания обяви, че в близко бъдеще на пазара ще се появят хибридни версии на автомобили с бензинови и дизелови двигатели и в гамата на Volvo няма да има нито един модел без вариант с електромотор.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo
0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "булшит" ... Какво спират? От 10 години насам само дизели бълват,ако видиш волво след 2008-а което е на бензин.. пожелай си нещо.Имат 2-3 версии с по 250+ коня,които са такава екзотика,че по-лесно ще видиш депутат в градския транспорт.Напълниха пазара с дизели,%-но повече от всяка друга марка,сега щели да ги спират? Кое и кога? Та те имат още дизели които не са продали,имат още такива в гаранция,а след една година ще имат пак.Това са пълни глупости,и прах в очите на хората.
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    боже мой ( преди 6 години )
    Простите *** даже не са и чували, че Волво някога измисли V6 двигателя, че даде на Форд разработките си на двигатели да ги използва в най-продаваните си европейски модели, че 5 цилиндровият им двигател е по здрав от почти всеки друг! *** народ!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Може пък да са проектирали много добър двигател, който има живот още 6-7 години. Това, което твърдят, е че пренасочтват усилията си към проектиране на по-добри електрически двигатели. Тоест няма да променят това, което задвижва предните колела и насочват усилията към това, което задвижва задните. Което е доста различно от твоето твърдение, че не могат да проектират двг.
  • #3
    2 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    колко *** трябва да си за да не можеш да проектираш един двигател иначе прехвалени волва
  • #2
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спират да разработват защото не могат.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Това с хибридите... Не ме изпълва все още с вълнение, винаги бих предпочел нехибридния вариянт. Както и да е - бутиковите модели ще са на Polestar, там ще е купето.