IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen сменя името на Picasso

Минивановете на французите вече ще се казват SpaceTourer

Citroen сменя името на Picasso

Френската компания Citroen се отказва сваля името Picasso от своите миниванове. Те вече ще се казват SpaceTourer, съобщава Auto Express. На автосалона в Женева, който отваря врати след няколко дни, ще бъдат показани Citroen C4 Picasso и Citroen Grand C4 Picasso с новите им имена - съответно Citroen C4 SpaceTourer и Citroen Grand C4 SpaceTourer.

Citroen сменя името на Picasso

Според едната от версиите, компанията решила да промени името, за да унифицира обозначението на всички миниванове и микробуси, които ще имат индекса SpaceTourer. Това име се използва за микробуса, който французите произвеждат от 2016 г.

Друго предположение е, че това се прави на фона на поредната модернизация на минивана, в рамките на която моделът ще се лиши от 6-степенната автоматична скоростна кутия. Вместо нея автомобилът вече ще използва 8-степенна автоматична трансмисия на японската компания Aisin.

Citroen сменя името на Picasso

Трета версия гласи, че автомобилният производител не е успял да се договори с роднините на Пабло Пикасо за продължаване на договора за използване името на прочутия художник.

За първи път компанията използва името на испанеца през 1999 г., когато на пазара се появи Citroen Xsara Picasso - един от първите компактни ванове в света. Моделът се произвеждаше до 2012 г., като още през 2006 г. от поточната линия слязоха Citroen C4 Picasso и удълженият му вариант Grand C4 Picasso. През 2008 г. пък се появи Citroen C3 Picasso, чието място вече зае компактният кросоувър С3 Aircross.

Снимки: Citroen
 

Тагове: citroen citroën picasso
0 от 500