IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джорджето Джуджаро направи кола с подвижно предно стъкло

Прототипът Sibylla се хвали с иновационно управление на електроенергията

Джорджето Джуджаро направи кола с подвижно предно стъкло

Компания GFG Style, чийто собственици са прочутият италиански дизайнер Джорджето Джуджаро и синът му Фабрицио, ще покаже на автосалона в Женева новото си творение. Това е електрическият прототип Sibylla с иновационно управление на електроенергията, съобщава Automotive News.

Джорджето Джуджаро направи кола с подвижно предно стъкло

Силовият агрегат, създаден в сътрудничество с китайската енергийна компания Envsion, се състои от четири електродвигателя, чиято мощност засега не се споменава. Дължината на автомобила е 5000 мм, а височината - 1480 мм. Той има подвижно предно стъкло поради отсъствието на А-колоната, което осигурява лесен достъп в салона, а задните врати са тип "чайка".

Разработената от Envision технология за управление на електроенергията позволява на тази кола да се интегрира към енергийната система на "умния" дом, квартал или на цял град, като в режим на реално време анализира и прогнозира оптималното разпределение на енергията.

Джорджето Джуджаро направи кола с подвижно предно стъкло

В салона на прототипа са монтирани четири индивидуални седалки, дисплеи за пътниците отзад, конзола за управление на основните функции на автомобила и цифров приборен панел.

Първият модел на GFG Style, създадена през 2016 г., бе дизело-електрическият суперавтомобил Techrules Ren, снабден с 6 електродвигателя и две турбини, работещи като генератори. Мощността на силовия агрегат е 1305 к.с. и 2340 Нм максимален въртящ момент. Колата ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 сек.

Джорджето Джуджаро, който на 7 август ще навърши 80 г., става автомобилен дизайнер още през 1960 г. и участва в разработката на над 100 серийни коли от различни брандове, сред които Volkswagen Golf, Passat и Scirocco, BMW M1, Maserati Bora, Audi 80, Fiat Panda и Alfa Romeo Sprint.

Джорджето Джуджаро направи кола с подвижно предно стъкло

Създаденият от него през 1981 г. DeLorean DMC-12 става прототип на "Машината на времето" в култовия американски филм "Завръщане в бъдещето". През 1999 г. Джорджето Джуджаро бе обявен за Автомобилен дизайнер на века.

Фото GFG Style

0 от 500