IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche отрече пълен отказ от дизела

Моделите Cayenne и Macan ще се предлагат с такова гориво

Porsche отрече пълен отказ от дизела

Компанията Porsche отрече появилите се реди дни информации, че повече няма да произвежда автомобили с дизелови двигатели.

Porsche отрече пълен отказ от дизела

Пред Automotive News директорът по продажите на немския производител Детлеф фон Платен заяви, че става дума за намаляване на обемите на производство на автомобили с дизелови мотори, а не за пълен отказ от тях.

„Нямаме намерение да се откажем изцяло от дизела. Плановете ни предвиждат такъв мотор да бъде поставен на новия Cayenne, а също така най-вероятно и на Macan. Все още има смисъл от дизела при кросоувърите и всъдеходите, тъй като клиентите получават по-дълъг пробег и по-голям въртящ момент”, коментира Фон Платен.

Топ-мениджърът допълни, че модификацията на Cayenne с дизеов двигател ще се появи още до края на настоящата година. Фон Платен обаче не пожела да разкрие подробности за мотора, с който ще бъзе оборудван най-големият вкъдеход на марката.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche cayenne macan
0 от 500