IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

Французите са превърнали доскорошния семеен миниван в нещо много по-приключенско. Поне на вид

Беше време, когато да си купиш миниван бе последен писък на модата. Но това време безвъзвратно отмина и днес този сегмент бързо умира, заместен от кросоувърите.

В PEUGEOT СА ГО ОСЪЗНАЛИ са го осъзнали навреме и затова са превърнали своя най-голям като размери модел - 5008 - в SUV със 7 места.
Всъщност това не е толкова лоша идея. Все пак целта е един автомобил да изглежда модерно и внушително, което при 5008 е факт.
И като дизайн, и като технология тази кола силно напомня на по-малкото братче 3008 - което не е чудно, защото на практика е построена върху същата платформа.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

МАСИВНАТА ПРЕДНА БРОНЯ и големите въздуховоди придават атлетичен и спортен вид на бившия миниван. Като опция се предлагат LED-светлини, впечатление правят също допълнителният спойлер на покрива и ефектните задни светлини.
Приликата с 3008 се вижда и вътре, където преобладават материали от високо качество. Все пак да уточним, че нашият тестови автомобил беше от топ-версията GT. В базовото ниво няма да откриете нито алкантара, нито хромирани елементи.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

ИНАЧЕ ИНТЕРИОРЪТ е подчинен на новата философия на Peugeot, наречена i-Cockpit. Воланът е по-малък, с три лъча и сплескан отгоре и отдолу, почти като състезателен автомобил. Уредите са изцяло дигитални, върху 12-инчов дисплей зад волана.
Пространството в салона е достатъчно, за да може на задния ред да се поберат трима възрастни. Има и две допълнителни седалки в багажника, но те са подчертано за деца. Излизането им от пода става лесно, но съответно се губи мястото за багаж, което е в нормални условия е внушителните 780 литра.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

КАТО КАЗАХМЕ "БИВШИЯ МИНИВАН", нека не ви подвеждаме. Въпреки мъжествения дизайн, това не е и истински SUV - просто защото не се предлага със задвижване на четирите колела. Изкарването му извън пътя не се препоръчва, но и едва ли ще ви хрумне при толкова лъскава опаковка.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

ВСЕ ПАК ПРИ НУЖДА 5008 няма да се изложи, защото макар и само с предно предаване, има доста добър просвет - почти 24 сантиметра. Има също контролер за ръчно превключване на настройките на ESP, в което не виждаме особен смисъл.
Най-добре оставете системата на автоматичен режим - тя има достатъчно датчици и сензори, за да се ориентира за състоянието на настилката и да се настрои по най-добрия начин.

ЗА ЗАДВИЖВАНЕТО в Peugeot са избрали два бензинови и два дизелови двигателя. Базовият 1.2 бензин е с три цилиндъра, но със съвсем приличните 130 коня. После има 1.6 бензин със 165 коня, 1.6 дизел със 120 коня и, като най-скъпа възможност, двулитров турбодизел, при който мощността може да е 150 или 180 конски сили.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

НИЕ ТЕСТВАХМЕ ИМЕННО най-мощния дизел, който ни се струва и най-логичният избор за толкова масивна кола. 400-те му нютонметра са предостатъчни за изпреварване, а при спокойно шофиране разходът едва надхвърля 6 литра на сто. 6-степенният автоматик работи сравнително гладко и незабележимо.

Под прикритие: тестваме преобразеното Peugeot 5008 (ВИДЕО)

ЕСТЕСТВЕНО, 5008 ПРЕДЛАГА и пълния набор електронни глезотии, които да улеснят живота ви. Включително и сгъваем електрически велосипед Peugeot, който да ви спаси в задръстванията. Но те ще увеличат забележимо цената. За базовото ниво тя започва от 45 000 лева, което е много приемливо за толкова просторна кола. Но машина като тестваната от нас ще ви струва над 75 хилядарки - което вече изглежда соленко за SUV, който всъщност не е SUV.
 

Тагове: test drive peugeot 5008
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    5008 2wd цени от 45260лв до 74514лвKia Sorento 4x4 69960лв до 98930лв е как за същите пари ще вземеш Sorento :)
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    за тези пари да няма 4х4 си е направо кошмар.За 60-70 бона взимате Tiguan, Mazda Cx-5, Tucson, Sorento всички 4х4 с топ оборудване.Направо без коментар
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фен съм на марката и 3008 и 5008 доста ми харесват но ценово е безумно на тези цени да не предлагат 4х4. А предвид че големите двигатели не се предлагат в ниските нива също е грешка според мен. ПСА се опитват да измият липсата на 4х4 с advanced grip control - умно ESP (скоро гледах че и на Каджар предлагат нещо подобно) но не съм попадал на добър тест сравняващ с и без него за да покажат колко работ реално върши
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Дизела няма да бъде забранен малките двигатели.Ще забранят немските кюнци по 5 литра 350 коня дизели тровещи въздуха като танк или булдозер!Затова французите правят малообемни двигатели с по 130 коня хем голям въртящ момент хем щадящи околната среда!
  • #12
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Mizeria
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    фактите ( преди 6 години )
    И защо , бе джанам , тествате дизели , които е на път да бъдат забранени в Европа и се купуват само от таксисти и фирми . На мен тест на дизел ми е напълно безинтересен !
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    както казва ганюююю толкоз пари толкова кола койти не му харесва има и други автосалони
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хахаха 75к лв???за тия пари има топ оборудвание хюндай туксон или киа спортидж бе и са си баш джипове красиви и мощни,а не като това :О
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Не са ли те учили в училище че данни се представят с таблици и диаграми какви са тия шльокавици които си представил!http://carsalesbase.com/european-sales-2017-compact-midsized-crossover-segments/ за 3008/5008
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    голямо дърво е това и отвън и вътре също.пари на вятъра който има,да дава ама трябва да е много заблуден някой