IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител се отказва от дизела

До 4 години Fiat-Chrysler ще спре производството на автомобили с такова гориво

Още един производител се отказва от дизела

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) смята да спре производството на леки автомобили с дизелови двигатели до 2022 г. Според източници на в. Financial Times, поетапното отказване от дизеловото гориво е вписано в четиригодишния план на производителя, който ще бъде публикуван на 1 юни.

Fiat Chrysler се отказва от дизела до 4 г.

Изданието отбелязва, че решението на Fiat Chrysler е свързано с намаленото търсене  заради "дизеловия скандал" и нарастващите разходи за въвеждане на технологии, които да осигурят екологична безопасност при използването на този вид гориво. Автомобилният концерн не коментира информацията на изданието.

Преди година американската Агенция за опазване на околната среда откри при дизеловите автомобили на Fiat Chrysler необявен в документацията софтуер, който съществено занижаваше ниваат на изхвърляните в атмосферата вредни емисии. Стана ясно, че софтуерът е бил инсталиран на 104 000 автомобили на компанията, продадени в САЩ. Сред засегнатите модели ляха Jeep Grand Cherokee от 2014, 2015 и 2016 г. и пикапите Dodge Ram 1500 с 3-литров дизелов двигател. Компанията бе обвинена в умишлено скриване на факта за наличието в тях на такъв софтуер.

Снимка Fiat Chrysler

Тагове: fiat chrysler
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А новия им 3.0 дизел ( който вече не е чак толкова нов ) е с едни от най-добрите показатели в света - и не говоря само за мощност, а показатели на работа, емисии, въртящ момент и т.н.Рено нямат кой знае какъв добър дизел, да не кажа, че са им доста зле от към надежднот. За ПСА съм чувал ( нямам опит с тях ), че имат няколко сполучливи двигателя, които са най-вече в класа на малките автомобили и дв. За голям добър дизел - 3.0 дизела им е май доста "капризен".
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако малко повече бяхте чели история, щяхте да знаете, че фиат първи пускат сериен модел с коман рейл и има едни от най-добрите дизели. Измамни софтуери не доказаха при тях. Ако докажат при ФИАТ, то ще трябва да обрулят първо сериозно Мерцедес, защото те имат софтуер, който при определена температура изключва всички очистващи системи.За подобно нещо разследваха и ФИАТ, но се оказа че е по европейското законодателство. За измамния софт. на мерц за лъжене е друга бира вече.Фиат имат 1.9 jtd- best
  • #5
    10 rate up comment 17 rate down comment
    до адвоката ( преди 6 години )
    на Хонда! Този разход ,само че с 1л надолу бе постигнат два пъти в САЩ от Пасат и Шкода. При това преди повече от 3-4год.Няма по-добри двигатели за косачки,агрегати и малка агротехника,но дизелът на Хонда е посредствен.Сори!
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    Няма по-добри дизелови двигатели от тези на ФВ,МБ и Пежо! И няма как да е различно,знаейки поне малко от историята на автомобилите. Колкото да измамния софтуер,това е съвсем друга бира и друга тема,но едва ли ти е от капацитета.Хонда има разработка на два дизела/2.2 и 1.6/ които не са нито от най-добрите,нито от най-лошите. Ако си направиш труда да разпиташ малко в Бултрако за наблюдението им върху новите продадени диз.двигатели друга песен ще запееш.И дежурното обяснение - лоши горива.
  • #3
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Последната версия на 1.6 IDTEC монтирана в CIVIC X дава среден разход 3,5/100 като са спазени всички еконорми без лъжливи софтуери и други измами, но това го може само научнотехническия гигант HONDA MOTOR CO.Не очаквайте от посредствени марки като Фолксваген да постигнат такива резултати.В този ред на мисли на такива компании трябва да бъде забранено да произвеждат дизелови двигатели.Да правят дизел тези, които могат.
  • #2
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Истината за дизела е ( преди 6 години )
    през 10 години Хонда показва как се правят и дизели
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    х'американска м ( преди 6 години )
    работа:"Преди година американската Агенция за опазване на околната среда откри при дизеловите автомобили на Fiat Chrysler необявен в документацията софтуер, който съществено занижаваше ниваат на изхвърляните в атмосферата вредни емисии. Стана ясно, че софтуерът е бил инсталиран на 104 000 автомобили на компанията, продадени в САЩ. Сред засегнатите модели ляха Jeep Grand Cherokee от 2014, 2015 и 2016 г. "И какво от това.САнкциите са цамо за ФВ-Групата!