IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler строи най-модерния завод в света

Предприятието в Зинделфинген трябва да заработи през 2020 г.

Daimler строи най-модерния завод в света

Германският концерн Daimler започна строителството на „най-модерния и съвременен автомобилен завод в света”. Предприятието в Зинделфинген ще се казва Factory 56 (или Werk 56 на немски), съобщиха от централата на производителя.

Daimler строи най-модерния завод в света

Концепцията на новия завод ще се развива в 3 направления – цифровизация, гъвкавост и „зелени” технологии, но основна роля в нея ще играят именно хората. Те заедно с роботите ще произвеждат следващото поколение на S-Class, включително и версията Maybach, а също така и електромобилите от семейство EQ.

За строителството на Factory 56 е отделен участък с площ 22 хектара (30 футболни игрища), като от него вече са изкопани и изнесени 700 000 куб. метра земя. За съоръжението ще бъдат използвани 6400 тона стомана – горе-долу толкова е било нужно и за направата на Айфеловата кула.

Церемонията по поставянето на символичния първи камък на завода се проведе в електронен формат. В нея участва членът на Съвета на директорите на Mercedes-Benz – Маркус Шефер (в средата), както и Никол Хофмайстер-Краут (втората отляво), която е министър на икономиката на провинция Баден-Вюртемберг.

Daimler строи най-модерния завод в света

Заводът ще бъде управляван от изкуствен интелект, а сътрудничествето между машините и хората ще се осъществява с помощта на специални платформи и компоненти, включени към IoT (интернет на вещите). Клиентите на марката ще имат възможност в онлайн-режим да наблюдават производството на техния автомобил.

Захранването на предприятието ще се осъществява и с помощта на големи слънчеви батерии, който ежегодно ще събират 5000 мегаватчаса електроенергия. Нивата на вредни емисии CO2 ще бъдат намалени със 75% в сравнение с тези, които отделя сегашният завод в Зинделфинген.

Снимки: Daimler

 

Тагове: daimler mercedes-benz
0 от 500