IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва V12 двигателя си

Моторът с обем 6,6 литра отпада от гамата на 7-Series след фейслифта догодина

BMW се отказва V12 двигателя си

Германската компания BMW планира прекратяване на серийното производство на автомобили, оборудвани с V12 двигател. За това съобщава изданието BMW Blog, което се позовава на „надеждни” източници от централата в Мюнхен.

BMW се отказва V12 двигателя си

В момента силовият агрегат V12 с обем 6,6 литра се поставя на най-мощните модификации на флагмана на марката – седана BMW 7-Series, който се предлага във версиите BMW M760i (и BMW M760Li (на снимката). Моторът развива над 600 к.с.

BMW се отказва V12 двигателя си

Според информацията на изданието, двигателят V12 ще напусне гамата на европейската версия на модела през 2019 г. Тогава на пазара ще излезе обновената версия на 7-Series. Моторът ще продължи да се използва обаче на американския пазар, където екологичните изисквания не са толкова сериозни.

BMW се отказва V12 двигателя си

Предполагаше се, че 6,6-литровият V12 ще бъде поставен и на бъдещия флагмански всъдеход на марката – BMW X7, но такава версия на модела няма да има. Любопитното е обаче какво ще се случи с моделите на британската марка Rolls-Royce, където този двигател се използва.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw v12 bmw m760i
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    730D E65 ( преди 6 години )
    Е току що служебната E65 facelift 730D 231 коня мотора запали на - 10 градуса с 6 изгорели свещи и заминало реле. Лафчетата си ги задръж за в Инстарама и фейса.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Cars2018 ( преди 6 години )
    Тея дебилни лафчета едно време тръгнаха от едни леваци където не можеха и не знаеха как да карат кола със задно...После лека-полека направиха коли с предно за тези като теб и госпожиците... :))
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    V8 с турбини е по-ефективния мотор. Нормално е да отпадне 12 цилиндровия.
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    баба ви само V12 е карала та сте се затъжили. ае освестете се малко - и да го оставят в производство пак няма да си го купите
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    цццц ( преди 6 години )
    Пригответе се за Rolls с V8 ... :/
  • #9
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Зимен хумор ( преди 6 години )
    В момента Audi и BMW собствениците потриват ръце... Едните да покарат, другите да побутат.До господата с BMW-та:- Търсете си приятелки, които да обичат дълги, романтични разходки в снега. Все пак иде зима, дали ще запали или не - Божа работа...
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Мерцедес също обмислят да ги махат явно нещата са загрубели. Лека полека ще останат в марки с производство на автомобили до 5-7000 броя.Нещата отиват към малки двигатели .
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Главен проглокор ( преди 6 години )
    ЗАКРИВАЙ
  • #6
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Мишо ( преди 6 години )
    Те 3 цилиндрови не могат да правят ,на 12 се хвърлят
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ролс ще пускат дизелче по подобие на бентли мазерати и ферари очакваме да направят същото все пак пазарна ниша е а паритепне не миришат канцерогено