IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японци превръщат Mazda MX-5 в ретро роудстър

Matsuoka Himiko ви връща в 50-те години на миналия век

Японци превръщат Mazda MX-5 в ретро роудстър

От 2008 година насам японската компания Matsuoka предлага модела си Himiko – роудстър с дизайн, комбиниращ чертите на Jaguar XK120 и Morgan Plus 4. При дебюта на Himiko на пазара роудстърът беше базиран на третото поколение Mazda MX-5, а след това премина на шасито на следващата генерация на модела – ND.

Японци превръщат Mazda MX-5 в ретро роудстър

Новият модел Himiko прилича много на своя предшественик, но всъщност е по-къс и по-широк, макар и дизайнът да е останал почти непроменен, или поне идеите, вложени в него. Вратите и текстилният гюрук идват директно от MX-5, както и интериора на колата, но в Matsuoka са направили подобрения, за да се промени атмосферата на борда.

Японци превръщат Mazda MX-5 в ретро роудстър

Що се отнася до двигателя, тук промени няма – Himiko се задвижва от същия 1,5-литров двигател, с който MX-5 се предлага в Япония и Европа, като клиентите могат да избират между механична и автоматична трансмисия. Himiko е с почти 100 кг по-тежък от MX-5, което отнема част от динамиката зад волана, но изследване сред клиентите на Matsuoka е показало, че за тях е по-важно впечатлението, което правят сред околните отколкото скоростта.

Цените на Himiko започват от почти 5 милиона японски йени или 46 500 долара, като моделът се предлага и в Европа.

0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каква Хонда, момче? Пенсионерската Matsuoka Himiko не е разработвана от Мазда, още по-малко от Хонда. Мислейки МХ-5 за Хонда, сам си показваш познанията, т.е. въпросът се изчерпва с максимата: никога не спори с некомпететни по дадена тема. Чао!
  • #1
    1 rate up comment 19 rate down comment
    Докъде ( преди 6 години )
    Докъде се докараха любимците на Дошо...мъкааа...Уж младежката,много караема мх-5 се превърна в пенсионерско грозилище..ххаха..Браво хонда,..