IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren се върна към оранжевото

MCL33 е първият болид в историята на тима с двигател Renault

McLaren се върна към оранжевото

McLaren представи днес новия си автомобил за предстоящия сезон във Формула 1 – MCL33, с който тимът се връща към цветовете, с които дебютира преди 50 години в световния шампионат – оранжево и синьо. С тези цветове се е състезавал и основателят на тима Брус Макларън, както във Формула 1, така и в Can-Am.

McLaren се върна към оранжевото

Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн остават пилоти на тима, като за испанеца това ще е 4-и сезон в Уокинг, а за белгиеца – втори. Днес MCL33 направи и дебюта си на писта – на трасето „Навара” в Испания, като първите километри записа Алонсо, който в понеделник ще започне и тестовете за тима в Барселона.

MCL33 е еволюция на болида на McLaren от миналия сезон, като най-големите промени са в задната част на колата, където моторът на Renault смени този на Honda. Но още през декември от McLaren обявиха, че са успели да решат уравнението как да разположат по най-добрия начин френския V6 мотор заедно с двете хибридни системи, с които работи той.

Алонсо заяви, че е много ентусиазиран преди новия сезон, а от Renault допълниха, че за 2018 ще осигурят на партньорите си много по-високо ниво на надеждност. Всички в Уокинг се надяват, че с моторите Renault McLaren ще се върне в челото на класирането, а и ще разберем дали Алонсо е бил прав като обясни, че шасито на McLaren миналата година е било по-добро от това на Red Bull. И не забравяйте, че Red Bull записа три победи през 2017.

Тагове: mclaren mclaren mcl33
0 от 500