IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat показа първия модел от новата си марка

Кросоувърът Cupra Ateca получи 2,0-литров мотор с 300 коня

Seat показа първия модел от новата си марка

Още през януари от Seat обявиха, че ще отделят спортните си модели в отделна марка – Cupra. Първият от тях е кросоувър, който официално бе представен в Барселона.

Seat показа първия модел на новата си марка

Автомобилът е създаден на базата на стандартния Seat Ateca, като е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. Според представители на испанския производител, това е един от „най-забележителните двигатели в света”, като той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия DSG.

Seat показа първия модел на новата си марка

Целият въртящ момент се предава към колела със специална система 4х4, която анализира условията на пътя в реално време, за да разпредели тягата. Системата фиксира скоростта на придвижване на автомобила, както и скоростта на всяко от колелата, за да може да бъде постигнато възможо най-добро сцепление.

Seat показа първия модел на новата си марка

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Ateca Cupra отнема 5,4 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч. Спортният кросоувър разполага с няколко режима на управляващата електроника - Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road и Cupra. Последният прави окачването по-твърдо, а реакцията на двигателя по-бърза.

Seat показа първия модел на новата си марка

„Cupra е огромна възможност за Seat, за клиентите ни и за бизнеса. Този проект се появи като мечта на група хора, които търсят нови начини за привличане на повече клиенти. Този модел - Cupra Ateca, освен спортен всъдеход, който е уникален за сегмента, може да бъде определен и като премиум-продукт от висока класа”, обявиха от компанията-производител.

Снимки: Seat

Тагове: suv cupra seat ateca
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубава е Шкодата, гориките испанци, националната им гордост я взе държава, 4 пъти по-малка от тях
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ужас! Грозния дизайн на Шкода. Макар, че Шкода и дизайн в едно изречение звучи нелепо.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Какъв е ресурсът на турбото на 2литровка с 300 коня?! 100-150к км, нали?!
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На Дачия емблемата изглежда по-добре.Иначе колата добре са е направили, но тази емблема е пълна пародия. Абсолютен шит.Повече би отивала на нещо китайско.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до: бгТочно в Бг ще е по-скъпо. Гаранция! Наточените версии с много коне в БГ са винаги ПОСКЪПИ отколкото в Германия или където и да е в Европа. Нямам на идея защо е така, но е така. Та у нас цената от 55-60 000 евро е съвсем реална да бъде такава дори и без топ оборудване. Не случайно много от баровците и тарикатите си купуват наточени и мощни автомобили от Германия примерно, регистрират ги там и ги карат с техни номера, защото им излиза доста по-евтино. Пълното каско в Германия е по-евтино.
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Типичното за VAG продуктово позициониране. За същия сандък ( много точно определен като " летящата тухла "), който продават за 35к, но със сменени брони, прагове и решетките на парното, ще искат около 50к!Поради успеха на тази стратегия обаче, VW успя да си напазарува половината производители на коли и камиони в Европа !
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *в България
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С макс екстри и особено по цени за Германия съм съгласен че ще там някъде. Аз говорех за в Б
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    бг ( преди 6 години )
    не се събра всичкоF
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    к истината е по средата, намерих инфо, старт от 44К, значи с макс екстри ще доближи все пак 55-60КZu den Preisen des Cupra Ateca hat der neue Hersteller keine Angaben gemacht. Der Seat Leon Cupra kostet mindestens 35.000 Euro, der Kombi mit Allradantrieb rund 40.000 Euro.F