IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi окончателно погреба Lancer Evolution

Японците нямат намерение да се връщат към седан с това име

Mitsubishi окончателно погреба Lancer Evolution

В плановете на Mitsubishi не влиза възраждането на модела Lancer Evolution, чието производство беше спряно през миналата година. Това заяви пред Autocar шефът на британското представителство на японския производител Лес Брадли.

Mitsubishi окончателно погреба Lancer Evolution

В последните месеци се появиха слухове, че компанията има намерение да започне разработка на ново поколение на легендарния седан. Те обаче бяха отречени от Брадли, според когото подобно нещо изобщо не е обсъждано.

„Епохата на мощните седани отиде в миналото, но няма пречка Evolution да бъде възроден във вид на друг модел. Ние залагаме на кросоувърите и електромобилите, но всъщото време сме много внимателни, за да не огорчим феновете ни, като им предложим друг модел с това име”, обясни Брадли.

Изявлението на Брадли противоречи на действата на компанията, която през миналата година на салона в Токио показа електрическия кросоувър Mitsubishi e-Evolution. Този автомобил ще бъде изложен и в Женева в началото на март, което едва ли ще се хареса на феновете на марката.

Самият седан Mitsubishi Lancer Evolution се произвеждаше през периода 1992-2016 г.

Снимка: Motorauthority
 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    1.8T ( преди 6 години )
    Evo - то беше единствената им читава кола през последните години. Сега ще ни предложат поредния пластмасов кросоувър, който скверни едно култово име. Паляци...ЗАКРИВАЙ!
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Не искали да огорчат феновете на марката, но точно това правят...
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MHI ( преди 6 години )
    ааа средно, над средно особено митсу хеви..да всъщнпст е климите засега са ок,макар че и там има изцепки с олекотяване... и там е валидно правилото..по-старото е по-издръжливо
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Допотопна марка, която е добре да се съсредоточи в правенето на климатици, където поне постигат средно качество на продукцията!
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Субарист ( преди 6 години )
    След,като японците напуснаха рали спорта Ево стана екзотична кола,като СТИ.Съответно производството и е нерентабилно.Продават се далеч по практични комбита,Сув и електромобили.Общо взето шофирането ще става по правилата.В такъв случай 150 к.с. стигат.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Страхотна новина! Довечера сбирка VW-клуб Ямбол.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еволюшъна беше последната им истинска кола.Сега произвеждат Еклипс Крос,който като се качих да го карам ми се доповръща.R.I.P. Мицубиши
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    X ( преди 6 години )
    Не са рено.. Японците отдавна го загробиха по желание.До ЕВО 8, бяха истински коли .Това 10 така и не мжоа да се наложи..както и с невероятнта си цена . Да ги закриват ,тия са икономически импотенти.
  • #2
    2 rate up comment 10 rate down comment
    ..... ( преди 6 години )
    Те сами се заровиха тази мърка сега трябва да се съживява мъртвеца
  • #1
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Да се чете... ( преди 6 години )
    рено загробиха поредния култов модел в полза на сивата ширпотреба.