IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes и Ferrari развиват идеите си от 2017

Двата тима показаха болидите си за сезон 2018 във Формула1

Mercedes и Ferrari развиват идеите си от 2017

Най-силните отбори от миналия сезон във Формула 1 Mercedes и Ferrari представиха днес новите си болиди за предстоящата кампания – W09 и SF71H.

Mercedes и Ferrari развиват идеите си от 2017

Премиерата на световните шампиони беше на пистата „Силвърстоун”, където Валтери Ботас направи кратък шейкдаун на новата кола на шампионите, а след това той, световният шампион Люис Хамилтън и шефът на тима Тото Волф я представиха на медиите.

Mercedes и Ferrari развиват идеите си от 2017

Презентацията на Ferrari беше статична, в Маранело, като колата беше представена от шефа на тима Маурицио Аривабене и техническия директор Матиа Биното, който обясни, че новата кола е „еволюция” на болида от миналата година, като целта е била SF71H да е по-добър и да се представя по-добре на бързите писти, където италианците изоставаха.

И двата тима демонстрираха сериозен прогрес по отношение на „свиването” на задницата, точно зад въздушните кутии – още една от зоните, където се смяташе, че през зимата може да се постигне прогрес.

По отношение на W09 от Mercedes обясниха, че се надяват, че слабостите на W08 – основно трудното настройване, са останали в миналото, а Хамилтън обяви, че иска да спечели с тази кола петата си световна титла.

През 2017 година пилотите на Mercedes взеха 12 победи, Фетел донесе 5 на Скудерията, а останалите 3 състезания бяха за Red Bull.

Първите предсезонни тестове започват в понеделник на пистата „Каталуня” до Барселона.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500