IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновиха Ford Edge за Европа

Кросоувърът идва с нов битурбо дизелов двигател 2.0 EcoBlue с мощност 238 к.с.

Обновиха Ford Edge за Европа

Обновеният Ford Edge за първи път бе показан пред публика на автосалона в Детройт през януари. Тогава феновете видяха версията за американския пазар. Сега Ford разсекрети и модела за Европа. SUV-ът вече има нова радиаторна решетка, нови предни светлини и фарове за мъгла, модернизирани задни светлини. Променена е и вратата на багажника. В салона е преработена централната конзола, а лостът за автоматичната скоростна кутия е заменен от контролер.

Обновиха Ford Edge за Европа

Автомобилът ще бъде достъпен за европейските потребители и във версията ST Line.  Анонсирана е и луксозната модификация Vignale, но засега производителят на е показал нейна снимка. Много е вероятно тази версия да бъде идентична с американската Edge Titanium Elite (хромирана радиаторна решетка, друга предна броня и по-богат списък от оборудване).

Обновиха Ford Edge за Европа

На Стария континент обновеният Ford Edge ще се предлага с нов битурбо дизелов двигател 2.0 EcoBlue с мощност 238 к.с. Той ще се предлага само за версията със задвижване на четирите колела. Същият двигател ще е наличен и със 150 и 190 к.с., като базовият е достъпен за модификацията с предно задвижване, а другият - за 4х4.  Двигателите с мощност 238 и 150 к.с. се съчетават с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия, който сменя досегашната 6-степенна. Дизелът с мощност 190 к.с. се коплектува с 6-степенна механична. За Европа автомобилът отново няма да се предлага с бензинови двигатели, за разлика от САЩ, където пък липсват дизеловите версии.

Обновиха Ford Edge за Европа

В списъка с оборудване на обновения европейски Edge влизат: светодиодни фарове, мултимейдийна система Sync 3, система за автоматично спиране с разпознаване на пешеходци, система за потегляне по наклон, адаптивен круз контрол, безжично зареждане на смартфон, радари и широкоъгълни камери, които помагат на водача да държи избраната лента за движение, при паркиране и при задръствания.

Обновиха Ford Edge за Европа

Продажбите на обновения Edge в Европа ще започнат в края на годината. Цената засега не е обявена.

Снимки: Ford

Тагове: ford edge
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    поправящ ( преди 6 години )
    Разбалансиран колянов вал...Май не го превеждаш като хората. Или ползваш Гугл преводач:)
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    За СУВ е добре. Форд в Европа си е много стабилна машина. За разлика от Мяуди, Хлопел и подобни трошляци. Има си дефекти, но като двигатели и окачване е перфектен. Имал съм ФВ, Форд, Ауди и Пежо. Е, повече *** и Мяуди не бих взел, освен ако не ми ги подарят и да ми осигурят платен сервиз, че са златни!
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    За "машинният&q ( преди 6 години )
    Разбалансиран колянов вал... Изместеният с 10 мм дизайн на разпределителния вал минимизира страничното натоварване на буталата, намалявайки силите на търкане към стените на цилиндъра и на намаления 4-цилиндров чугунен блок Намален диаметър на лагерите на разпределителния вал Потопени в масло ремъци на маслената помпа.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    я оня "специалист" да ни светне за тези "разбалансиращи валове", че нещо не се сещам да съм учил за такива, а съм машинен инженер и поне трябваше да съм чувал за съществуването им.
  • #8
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    един форд успял да запали зимата и го кръстили фокус.тоя щом не е кръстен така значи зимата не пали.обаче имат много добро подгряване на задното стъкло. помислили са за тези които ще го бутат да не им е студено на ръцете.
  • #7
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пичове, хубав Форд няма.Има различни видове гаден или скапан.По-малко или повече и до там.
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Старшина ( преди 6 години )
    И какво като го обновят? Изтребвали са му на някой нормален човек краварските ***...
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    "разбалансиращ вал"Че то и аз мога да разбалансирам нещата
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Васко ( преди 6 години )
    Не съм фен на дизелите но това е най-модерният дизелов двигател в момента.С ремък в маслена баня, разбалансиращ вал и -20% вредни емиси спрямо конглокентите.
  • #3
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форд ли?Не, мерси!