IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия ще глобяват за димене зад волана

Наказания се отнасят и за любителите на електронни цигари и стикове

В Англия ще глобяват за димене  зад волана

Шофьорите във Великобритания, които обичат да изпускат облаци дим от устата си (така наречения вайпинг) по време на пътуване, ще подлежат на сериозни глоби и дори могат да останат без книжки. Това съобщава The Telegraph, като уточнява, че санкциите вече се отнася и за любителите на електроннни цигари, както и на модерните напоследък "стикове".

В Англия ще глобяват за димене  зад волана

Пушенето на стандартни цигари в кола е забранено на Острова още от 2015 г. Сега обаче проблеми могат да имат и любителите на електронни цигари.  От полицята предупреждават, че изпускането на голямо количество дим при пушене е понециално опасно за всички участници в движението. Проблемът е, че заради образувалия се облак шофьорът не може да наблюдава пътя пред него и това увеличава риска от сериозна катасттрофа.

По данни на британските органи на реда, над 3 млн. души на Остова употребяват електронни цигари или изпарители. Голяма част от тях карат автомобили почти всеки ден. Уточнява се, че използването на стикове или електрони цигари не е нарушение на закона, като полицаите ще имат право да оценяват степента на риск във всеки конкретен случай.

Ако служителите на реда преценят, че в салона на автомобила има прекалено много дим, то шофьорът е заплашен с отнемане на между 3 и 9 контролни точки или с глоба в размер до 2500 паунда.

Снимка: YouTube

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    И аз съм от онова "гнилото" поколение, което е било в казарма.Вярно е, че бая време се губи там, но поне човек се научава на дисциплина, на уважение, някои дори взимаха занаят в армията (за справка строителни войски)... Все неща непонятни на сегашните младежи.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Капитана ( преди 6 години )
    Прав си старшинка!Тюфлеците са навсякъде около нас. Ах как искам да върнат казармата и да ги опъна мамините синчета марш на скок с пълно бойно снаряжение и аз да съм най отпред да водя ротата, а ти да си отзад и да подритваш изостаналите. В момента растат само мекотели, плазмодии и джендърчета. Тук-таме има по някой нацепен батка, ама то само химия човече. Тези даже са по-зле от дебелите плондери. На 40 с инфаркти и инсулти. Един ми се прави на як и ми предлага 100 лв за играем канадска.Познай!
  • #5
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Старшина ( преди 6 години )
    Съгласен съм и в България да се въведе такава забрана. Пушенето е едно най-вредните неща и същевременно най-гнусният навик. Трябват ни млади и здрави хора, които да служат и готови да бранят държавата по всяко време и при всякакви условия, а не някакви тюфлеци дето не могат да се качат до третия етаж без да си изплюят дробовете...
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    в закона нищо не се казва за пушене на наргиле и игра на табла седейки по турски на персийски килимчета в кола така че спокойно
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тия са ненормални. Че ми забранят да пафкам, ако ме нема
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пушенето и яденето зад волана според мен трябва да бъдат забранени повсеместно. Мисля, че са дори по-опасни от говоренето по телефона.А тези с непочистен сняг и лед от колите да ги спират 3 месеца от движение и да вземат книжките за същия срок и хората много бързо ще се научат.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    НЕма как да ги стигнем тея... Тук даже си карат без да са махнали снега от предното стъкло щото ги мързи, вие за някакъв дим говорите.На много от водачите у нас .... дима е между ушите...