IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot представи новото 508

Продажбите на седана започват в края на годината

Peugeot представи новото 508

Компанията Peugeot официално представи новото поколение на седана си 508. Премиерата на модела пред публика ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Peugeot представи новото 508

Дизайнът на автомобила е получил редица елементи от концептуалните модели Instinct и Exalt. Салонът на новото 508 е във фирмения интериор i-Cockpit от втора генерация, който бе използван и при кросоувърите 3008 и 5008. В случая французите залагат на кожа, алкантара и натурално дърво, а водачът има на разположение изцяло цифров приборен панел.

Peugeot представи новото 508

Сред електронните асистенти на седана вече е включена система за кръгово видеовнаблюдение, както и функция за внезапно спиране в случай на нужда. Обемът на багажника е увеличен до 487 литра, а при свалени задни седалки той нараства до 1537 литра.

Peugeot представи новото 508

Новото Peugeot 508 е построено на платформата EMP2, благодарение на което машината е със 70 кг. по-лека от предшественика си. В гамата двигатели влиза бензинов мотор с обем 1,6 литра, който в зависимост от модификацията развива 177 или 217 к.с. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Peugeot представи новото 508

Клиентите ще имат възможност да  избират и между два дизелови двигатели - 1,5 и 2,0 литра, като мощността им е 128, 158 и 177 к.с. На по-късен етап френският производител ще предложи и хибридна модификация, която ще разива около 300 к.с.

Peugeot представи новото 508

Като основен конкурент на своето 508 от Peugeot сочат Volkswagen Arteon. Производството на седана ще се осъществява в Европа и Китай, а продажбите стартират в края на 2018 г.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 508
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Emil Georgiev ( преди 6 години )
    Тази кола е всичко друго, но не и красива, за мен.Явно общественото мнение е много ниско.
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Много е красив! Може би след Giulia, този ми е любимия автомобил. Среден клас, красив, мощен, икономичен, без залитания, СУВ-ове и подобни глупости.
  • #21
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    не бе не е самосвал а кола от среден клас и трябва багажникът и също да е от среден клас а не от по нисък. това че ти се превиш на меринджей и не ти трябва багажник е друга тема. на повечето хора обаче им трябва. а и това не е меринджейска марка а масова. правиш ли разлка и усещаш ли колко олекваш с малоумното си изказване!
  • #20
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това да не е самосвал крайно време е българина да спре да гради фалшиф имидж и да купува бизнес автомобили за ходене на село или за почивка с ***
  • #19
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    Чакам снимка на комбито! Май само то ще става за семеен автомобил!
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    докъде ( преди 6 години )
    Докъде изпадна Дпшо,такова де Факта, да се цели у франсето.Що бе строши ли си Лексуса та се заяпа по франсета.Палячооо
  • #17
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Макрон ( преди 6 години )
    Ако се следва фирмената логика 508 трябва да е кункоррент на Пасат!
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Волвофен ( преди 6 години )
    Много красив автомобил, що касае екстериора. По отношение на интериора - бива, но можеше да е доста по-добре.
  • #15
    4 rate up comment 17 rate down comment
    BMW435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Hubav dizain,no kola za malki hora ne sa mo kato rust no i kato finansovi vazmojnosti.Zatova i bagajnika e malak
  • #14
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Харесва ми. И отвън и отвътре са се постарали и се е получило. Голям минус обаче е багажника. Толкова малък обем за кола от този клас е просто недопустимо. Хората, които си вземат кола от този клас искат не само вътре в купето да е широко, но и да има място за повече неща в товарния отсек. Друг сериозен минус са двигателите. Специално за бензиновите говоря. Подобни миксери на такава кола са голям компромис. ОК,нека си има миксери,но нека има възможност и за нещо по-сериозно! Няма да има успех