IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo представи новото V60

Комбито получи две хибридни версии

Volvo представи новото V60

Компанията Volvo официално представи новото поколение на комбито V60. Презентацията се състоя на специално мероприятие в Стокхолм. Автомобилът е получил две хибридни версии и разширен набор от системи за безопасност.

Volvo представи новото V60

Новото V60 е построено на модулната платформа SPA (Scalable Product Architecture), която се използва за кросоувъра XC60 и за моделите от серия 90. Дължината на модела е 4761 мм, а разстоянието между двете оси достига 2872 мм. Това е със 117 и 98 мм съответно повече от габаритите на XC60.

Обемът на багажника на автомобила е 529 литра, но при свалени задни седалки то се увеличава до 841 литра (ако се мери по линията на задния прозорец) и до 1364 литра (до тавана).

Volvo представи новото V60

Гамата силови агрегати при модела се състои от бензинови Т5 и Т6 мотори, развиващи съответно 225 и 275 к.с. Дизелите D3 и D4 развиват съответно 135 и 165 к.с. Всички двигатели са с обем 2,0 литра. В съответствие със стратегията за електрификация на моделите си Volvo предлага и две хибридни версии на комбито – T6 с 340 к.с. и Т8 с 390 к.с.

В оборудването на автомобила влиза система за предотвратяване на сблъсък City Safety с функция за автоматично спиране. От компанията са категорични, че това е единствената система на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и големи животни.

Volvo представи новото V60

Новото V60 има и система за полуавтономно управление Pilot Assist, отговаряваща за маневрирането при скорост до 130 км/ч, която е обновена за по-добро преминаване през завоите. Сред допълнителите асистенти на комбито попадат още система, предотвратяваща напускането на пътя или навлизане в насрещното, а същата така и функция, предупреждаваща за идващи насреща превозни средства.

Volvo представи новото V60

Шведите предлага на купувачите на новото комби сервиз Care by Volvo. Освен стандартния лизинг тя включва егемесечни вноски за застраховка и обслужване, в която са включени измиване, зареждане и дори почистване на салона. Достъпна е и специална услуга за доставка на продукти директно в колата.

Снимки: Volvo
 

Тагове: volvo v60
0 от 500
  • #14
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно задницата е най-красивата в тази кола и динамична,за разлика от задниците на германските понички,отзад не приличат на нищо, като мекици,нито линии ,нито характер,нито динамика. При това Волво обаче стилът и динамиката са налични с този дизайн на задницата специално,а не скучно и конвенционално комби като германските. Предницата на това Волво е хубава, но не динамична, по-скоро консервативни традиционни линии на Волво в нов дизайн.
  • #13
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е като по малко V90, същото е, аз едва ги различвам, а иначе плюете немците че колите им били като матрошки.
  • #12
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    те волвата не могат да изкарат гаранцията ти говориш за бъдеще неопределено
  • #11
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Старшина ( преди 6 години )
    Пластмасова кутийка, която след смешната и гаранция няма да става за нищо освен за ***. Нищо общо с някогашните Волва...
  • #10
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Волвофен ( преди 6 години )
    Дошка, карай си хондата и не се занимавай с Волво. За такъв автомобил само можеш да си мечтаеш и сънуваш.Явно докато си спял са те налазили мразвките по ръцете, а ти си сънувал, че караш волво!
  • #9
    19 rate up comment 7 rate down comment
    bmw435iccX3G01 ( преди 6 години )
    A kolko sa mi grozni tez volva ne e istina
  • #8
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Не ги разбирам ( преди 6 години )
    А какви цени са наточили в Мото Пфое на ХС-60...Много насериозно се взеха тези от Волво.
  • #7
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Хайде де ( преди 6 години )
    на всички се изключва опционално, защо само на БМВ?
  • #6
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    единствения смисъл на старт стоп системата е да ти съсипе двигателя в бмв се усетиха и опционално се изключва
  • #5
    18 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Мен до сега веднъж ме е опънала на колана точно на бариера, през която минавям всекин ден.. Защо точно тоя път не знам, но тази система не ми пречи, по-добре да я има.Старт стопа е много досаден на всяка кола и оплакването ми е, че поне тук е винаги включен по подразбиране.