IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-бързият сериен Lotus

От серията 3-Eleven 430 ще бъдат произведени само 20 бройки

Това е най-бързият сериен Lotus

Новите модели в гамата на британския автомобилен производител Lotus ще започнат да се появяват през 2020 година, това е записано в плана, финансиран от новия собственик Geely. Дотогава Lotus ще предлага на пазара специални версии и ограничени серии на актуалните си модели. И британците го правят със завидна упоритост.

Това е най-бързият сериен Lotus

Сега дойде ред на лимитирана версия на спийдстъра 3-Eleven, която получава означението 430. Това е най-бързият сериен модел в историята на Lotus, който има разрешение за движение по обществени пътища, а производствената серия ще е от едва 20 коли. Автомобилът се задвижва от 3,5-литров 6-цилиндров двигател с механичен компресор, който има мощност 436 конски сили, а максималният му въртящ момент е 440 Nm. Трансмисията е 6-степенна механична.

Това е най-бързият сериен Lotus

Максималната скорост на 3-Eleven 430 е 290 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, което е с 0,2 секунди по-добро постижение от „обикновения” 3-Eleven с мощност 416 конски сили. Освен увеличаването на мощността, новият автомобил е получил и по-агресивна аеродинамика – фиксирано задно крило, сплитър, спойлер в долната част на предницата и дифузьор, като общият резултат е притискаща сила от 265 кг при максимална скорост.

Това е най-бързият сериен Lotus

Отделно от това всеки един 430 ще се предлага със самоблокиращ диференциал Torsen, регулируеми амортисьори Ohlins, предна и задна стабилизиращи щанги, които могат да се настройват, система за лаунч контрол с 6 режима на работа и т.н.

Цената на 430, който може да се кара в градския трафик, но е създаден за пистата, е 102 000 лири и най-вероятно тиражът му ще бъде разпродаден за часове.

Тагове: lotus 3-eleven 430
0 от 500