IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха новият Seat Ibiza Cupra

Хот-хечът ще получи 2,0-литров мотор с 200 коня

Разкриха новият Seat Ibiza Cupra

Испанският производител Seat има намерение да представи новото поколение на хот-хеча Seat Ibiza Cupra по време на автосалона в Женева в началото на март. Външният вид на автомобила обаче беше разсекретена в Instagram, където потребител с акаунт CupraSport публикува снимки на машината.

Разкриха новият Seat Ibiza Cupra

За разлика от стандартната Ibiza, версията Cupra е получила нова броня с по-широк сплитер, който е направен от карбон. Хот-хечът има и нова решетка на радиатора, както и спойлер на багажника. Всички емблеми и надписи на Seat са заменени от Cupra.

Това е напълно логично, тъй като испанците смятат да продават спортните модификации на своите модели именно под тази марка. Така Ibiza става и първият модел на новия бранд.

Разкриха новият Seat Ibiza Cupra

В салона на автомобила има редица нови елементи – волан, приборен панел и спортни седалки. Като цяло Ibiza Cupra повтаря VW Polo GTI, от който е получил 2,0-литровия бензинов турбомотор TSI с мощност 200 к.с. и 320 Нм. Той работи с 6-степенна роботизирана скоростна кутия.

С този агрегат VW Polo GTI ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и развива максимална скорост от 237 км/ч. Освен Polo като конкурент на Ibiza Cupra е сочено и Peugeot 208 GTi, което разчита на 1,6-литров турбомотор с 200 к.с.

Разкриха новият Seat Ibiza Cupra

Снимки: Instagram

Тагове: seat ibiza cupra
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Нали уж нямаше да има Cupra...То нямаше да има и дизелови Поло де. И като пишете или преписвате статии, в тоя клас има поне още 5-6 модела, конглокенти на Cupra. Не само Поло и 208. Още повече, че по продажби и награди примерно една Фиеста ST бие всички. Тя също ще е с 200 коня от 3 цилиндров 1.5 литров мотор. Усещам, как пак ще и диша пушилката това Поло, както миналото.