IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Red Bull бърза с RB14?

Бившите шампиони показаха рано-рано новата кола

Защо Red Bull бърза с RB14?

Бившите шампиони във Формула 1 Red Bull нарушиха модела си за подготовка преди новия сезон и показаха по-рано в сравнение с предишни години новия си болид – RB14. Идеята на новата философия е, че колата трябва да е готова максимално рано, да навърти колкото се може повече километри в предстоящите предсезонни тестове, за да бъдат отстранени всички проблеми по нея преди първото състезание в Австралия в края на март.

Защо Red Bull бърза с RB14?

Предишни години екипът работеше до последно по болида и обикновено го показваше в първия ден на тестовете, като скромната церемония почти винаги се случваше пред бокса на тима. Но в последните два сезона тази стратегия даде лоши резултати – от претендент за титлата Red Bull се оказваше в ролята на догонващ в първите стартове, а миналата година Дениъл Рикардо и Макс Верстапен установиха, че изостават от фаворитите Mercedes с почти една секунда на обиколка в началото на сезона.

Защо Red Bull бърза с RB14?

Двамата пилоти остават и тази година, като Рикардо започва последния сезон по настоящия му договор с тима, а това е и последната година по актуалния контракт с Renault за доставка на двигатели. С оглед на развитието на колата за миналата година, която прогресира най-много във втората половина на 2017, специалистите очакват силен старта на сезона от Red Bull, тъй като промените в техническите правила за новия сезон са скромни.

Но моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко поразвали празничната атмосфера на премиерата на RB14, като обясни, че тимът всъщност не е в състояние да се бори за титлата и заяви, че при максимално подобрение от страна на Renault, Red Bull ще са по-близо до Mercedes, но не и пред тях.

Рикардо обаче заяви миналата година, че иска да е по-малко от половин секунда зад лидерите, за да може да се надява на успех в преследването им.

Колата дебютира днес на пистата „Силвърстоун” с Рикардо зад волана, като първите обиколки бяха използвани от тима за заснемане на рекламни клипове. От тима уточниха, че това оцветяване на RB14 е за представянето и най-вероятно и за предстоящите тестове. В Мелбърн в края на март цветовете на двете коли на Red Bull ще са други, може би подобни на тези, които тимът използва от години.

Тагове: red bull rb14
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    lowrage ( преди 6 години )
    100 километра са навъртяли.Как да не могат да правят тестове
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 6 години )
    И какво като го представят няколко дни по-рано след като не могат да правят тестове?! По-скоро е маркетингов трик
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Миналата година АМГ и Ферари направиха най-много обиколки, но това не доведе до нещо твърде различно в издържливостта и представянето през сезона.Те си имаха неоткрити слабости. А и е височайша глупост да твърдиш, че за по-малко от месец ще решиш проблеми, които е трябвало да разрешаваш седем месеца, че и повече.