IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти избраха трите най-нелепи автомобила

Експериментите с дизайна не винаги са успешни

Експерти избраха трите най-нелепи автомобила

Автомобилните производители се опитват да експериментират с външния вид на модели си, за да привлекат колкото се може повече клиенти. Това обаче не винаги се оказва учачно и на пазара се срещат доста странни на вид автомобили. Експерти избраха трите най-нелепо изглеждащи коли, които все още се срещат по пътищата.

Mercedes-Benz R-Class

Експерти избраха трите най-нелепи автомобила

На първо място се оказа миниванът Mercedes-Benz R-Class, чието производство беше спряно преди 3 години. Под капака на автомобила е поставен 3,0-литров мотор, което заедно със скъпото и луксозно оборудване оказва съществено влияние върху цената на този автомобил. Той така и не успя да постигне популярност сред автолюбителите и бе пратен в пенсия.

Chrysler PT Cruiser Convertible


Експерти избраха трите най-нелепи автомобила

Дизайнът на Chrysler PT Cruiser Convertible е в стил „ретро”, което не се оказа най-доброто решение, тъй като автомобилът се появи в епохата на футуризма. Салонът е доста тесен, тъй като въздушните възглавници заемат много място. Моделът се задържа на конвейра две години и заема второ място в тази антикласация.

Hummer H2

Експерти избраха трите най-нелепи автомобила

На трета позиция се класира легендарният Hummer H2, който изглежда прекалено милитализиран. Освен към дизайна му, експертите имат претенции и заради високия разход на гориво – 25 л/100 км. Заради слабото търсене дори на американския пазар производството на огромния всъдеход беше прекратено още през 2001 г.

Снимки: Производителите

0 от 500