IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Баничарката на Citroen заприлича на модерен кросоувър

Третото поколение на Berlingo излиза в две модификации

Баничарката на Citroen заприлича на модерен кросоувър

Досега Citroen Berlingo често беше наричан „баничарка” – достъпен автомобил, използван ежеднено за превоз на стоки с по-малки размери и тегло. Третото поколение на модела обаче е на път да скъса с това определение, тъй като вече прилича на модерен кросоувър.

Баничарката на Citroen заприлича на модерен кросоувър

Машината е изградена на модулната платформа EMP2, която е в основата и на двамата му „братя” - Peugeot Partner и Opel Combo. Трябва да се отбележи, че на външен вид именно Berlingo е най-атрактивен, най-вече заради оптиката и защитните елементи Airbump по долната част на каросерията.

От своя предшественик Berlingo се отличава не само по дизайна си, но и по увеличените габарати, по намаления радиус на завой, както и по голямото остъкление. Моделът ще се предлага и в удължена пътническа модификация XL.

Дължината на стандартния вариант е 4400 мм, като този автомобил е предназначен за петима пасажери. Обемът на багажника е увеличен със 100 литра и вече достига 775 литра. Модификацията XL е 4750 мм, като срещу доплащане се поставят две седалки в багажника. В този случай задният ред може да се премести напред със 130 мм.

Баничарката на Citroen заприлича на модерен кросоувър

Новият Citroen Berlingo излиза на пазара с бензинов 1,2-литров турбомотор, развиващ 110 или 130 к.с., както и с 1,5-литров турбодизел в 3 варианта на мощност  - 75, 110 и 130 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична или автомат с 8 предавки.

В оборудването на модела вече влизат адаптивен круиз-контрол, система за наблюдение на „слепите” зони, система за следене на лентата на движение с функция за разпознаване на пътнице знаци, електронен асисстент за потегляне по наклон, специална система за теглена на ремарке, безкабелно зарядно за смартфони, двузонов слиматик и модерна мултимедийна система.

Баничарката на Citroen заприлича на модерен кросоувър

Автомобилът ще бъде официално представен по време на автосалона в Женева в началото на март. Продажбите му в Европа стартират още в началото на април.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen berlingo
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Страхотен семеен автомобил.Просто нямам думи да опиша колко ми харесва.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ДДТ ( преди 6 години )
    Това не е ли автомобил за работа?! Всичките бъмпери,двузонови климатици и пр. глезотийки променят предназначението на колата. Всеки ел.техник и водопроводчик ще предпочете стегнат,здрав и икономичен автомобил на по-ниска цена от този "кросоувър".
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "която е в основата и на двамата му братя - Peugeot Partner и Opel Combo. Трябва да се отбележи, че на външен вид именно Berlingo е най-атрактивен" Как точно определихте кой е най-атрактивен от трите, като новото Комбо не е показано още?
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Точно е осем степенен автомата от Айсин.Същият слагат на много други, включително Мини Кънтримен.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    любител ( преди 6 години )
    В интерес на истината баничарките от 1999 година насам на Пежо и Ситроен са доста успешен модел, опростен, безпроблемен и практичен. Лично ползвам Партнер за последните 9 години и съм страшно доволен.Модела по горе ми е се струва леко претрупан с тази визия на Кактус 8-степенен автомат и мултимедия като на бмв 6-та серия.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На който тази баничарка му е заприличала на модерен кросовър е нужно спешно да отиде на офталмолог. Ама много спешно! Никакво отлагане!
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    факт! Точно така е, плюс това че на много прилична цена имаш симпатична кола! Претенциозните сигурно са раждани със сребърна лъжичка в зандн.. возени в Ролс Ройс.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Кво му е на автомобилчето много си е готино качваш приятели семейство и отиваш на ски или море!Екстра е за ква баничарка става въпрос като не е товарно!А бе вие родители нямате ли май не са ви възпитали на уважително държание!*** от кранист и майка прос..тутка кви да са децата освен полухора!
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Модерен, модерен... колко да е модерен...Не виждам да се отличава кой-знае колко от предишния. Все си е баничарка.
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Заприличало на кросовете,че и модерен. На кой бе?Точно на баничарка си прилича.