IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

По различни причини тези модели загубиха бързо популярност

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

Екпертите от изданието AutoPro направиха класация на най-недооценените автомобили, предлагани на пазара в САЩ. Рейтингът е съставен въз основа на данните от продажбите на модели през втората и третата година от продажбите им.

BMW i3


Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

Един от първите електромобили, излезли на пазара е и на първо място в тази класация. Големият проблем на хечбека се оказва малкият пробег с едно зареждане – едва 130 км. Той излиза през 2015 г., а година по-късно продажбите му са много под очакваното. В компанията са убедени, че новото i3 ще промени тази тенденция, тъй като пробегът му вече е 300 км.

Mazda CX-9

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

На втора позиция се нарежда Mazda CX-9, който се появи още през 2006  г. Това е най-просторният 7-местен всъдеход на японците, като не се посочва конкретна причина поради която продажбите му се сриват значително.

MINI Paceman

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

До неотдавна марката MINI беше ориентирана към автомобили с оригинален дизайн, но явно именно това се оказа и фатално за представянето на този модел с 4 места. Сега в компанията залагат на лукс, продуктивни двигател и практичност, но Paceman вече е извън погледа на клиентите.

Chrysler 200

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара

Четвъртата позиция е за Chrysler 200, който първоначално беше доста популярен. Много от клиентите обаче се оплакаха от тесния салон, както и от управлението. Стигна се дотам, че дори шефът на концерна FCA Серджио Маркионе обяви модела за „провал”, след което той отиде в историята.

BMW 6-Series

Топ 5 на най-недооценените коли на пазара


Списъкът приключва с BMW 6 Series, който незаслужено е подминаван от шофьорите. Проблемът при него се оказва голямата моделна гама на баварците, в която 6-Series остава някак си встрани. Най-куриозното е, че докато клиентите „пропускат” този автомобил, мнозина експерти определят версията M6 Gran Coupe като един от най-добрите седани в света.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 години )
    Тотално измислена класация, че и за щатите! Ония там са толкова кухи ***, че и данните за статистика от там не стават за нищо.А и автора на статията не се е замислил грам преди да препише. Нито i,нито 6er на БМВ са създадени да правят големи продажби. Те са имиджови серии а не масовки.Па и гледам в Германия i3 бая се търкалят, а в нашта мила бедна татковина сигурно има по една 6er във всеки квартал. Не може да се правят само комбита и Голфове, требе да има нещо и за разбирачите!
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Гошо ( преди 6 години )
    6та серия е скъпа и за това не се продва добре. Базата на 640d е 165 000, като му сложиш това-онова и 200 ги подминаваш, а все пак е на базата на 5та серия. За тези пари по-добре 7мицата която е доста комфортна и практична или 5ца за много по-малко пари. Мъника i3 е готина количка, но и тя е скъпа като за кола с тези размери. Пробега и също допринася за това. Мини-то имам чувството, че само жена ми го харесва, а ако става въпрос и за варианта с 2 врати - абсурд! Само маздата не знам какво и е...
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    6 серия отзад освен дечица и китайки друго не можеш да возиш. 4 врати а две места е точно обратното на американските купета - 2 врати и 4 реални мрста
  • #5
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не зная недооценени ли са, но табуретката BMW i3 е мноооого надценена. Това е едно недоразумение за което му искат пари, като за кола.BMW 6-Series е съвсем друга бира. Красив и функционален автомобил с голям потенциал. За съжаление цената му е доста висока и хората го подминават. За малко повече пари се мяташ на 7-*** серия и за доста по-малко се мяташ на 5-та серия. Това е и причината да не се купува.А МИНИ-то какво изобщо прави тук?!Това е грозно, скъпо и трошливо недоразумение с водомер.
  • #4
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    I3 е грозен, с нискокачествен интериор, с някви много тесни джанти, скъп и т.н.Дори не знам как може някой да го купи това. Добре че американците още се лъжат.
  • #3
    4 rate up comment 17 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Като изключиме BMW i3, всичикте коли в тоя списък са напълно безхарактерни и скучни.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ниската надеждност, теснотия и кофти управление, поставят С200 там където му е мястото. Да е евтин, колко да е евтин, има достатъчно по добри предложения в този клас отвъдеИ3 е скъп, малък пробег, нормално да е с ниски продажби.
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    От всички посочени автомобили в класацията, мога донякъде да се съглася само за БМВ 6-та серия, че е подминаван незаслужено, но според мен са определили неправилно основният му проблем. А той според мен е не особено големият му багажник за толкова голям автомобил, както и малкото място отзад за версиите с 2 врати. Проблема на 6-та серия е че не може да се използва за семеен седан (5-та серия е много по-практична) а е твърде голяма за купе.