IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да съсипеш Ferrari за 120 000 долара

Американец превърна спортната кола в стреч лимузина, но не намери купувач

Как да съсипеш Ferrari за 120 000 долара

Почти всички модели на Ferrari са добра инвестиция от финансова гледна точка. Стига да не решиш да ги подобряваш, както е постъпил този американски собственик на 360 Modena от 2003 година.

До миналото лято това си е била достатъчно атрактивна кола - вярно, минала през ръцете на девет различни собственици, но с пълна история, без претърпени инциденти и само с 51 000 км на километража.

Как да съсипеш Ferrari за 120 000 долара

За съжаление на деветия собственик, чието име се пази в тайна, му хрумнала гениалната мисъл да превърне спортния автомобил в... стреч-лимузина. Днес горкото Ferrari е дълго близо 7 метра и тежи чувствително повече от оригиналните 1493 кг. 3.6-литровият V8 двигател не е модифициран, но 4.5-те секунди ускорение от 0 до 100 км/ч са безвъзвратно загубени.

За сметка на това колата се е сдобила с отварящи се нагоре врати, подвижен панорамен покрив, няколко големи телевизора, диско светлини, затъмнени стъкла и свръхмощна аудиоуредба.

Как да съсипеш Ferrari за 120 000 долара

Явно обаче тези неща не се радват на сериозен интерес сред феновете на Ferrari, защото търгът за машината в eBay се провали. След една фалшива оферта за 104 000 долара не се намери никой друг, който да предложи дори стартовата цена от 94 000 долара.

Не е известно колко точно е вложил собственикът в преработката на колата, но при всички случаи става дума за десетки хиляди долари. Немодифицирано 360 Modena от същата година върви за 110-130 хиляди долара в САЩ.

Как да съсипеш Ferrari за 120 000 долара

От самата компания Ferrari никак не гледат с добро око на подобни посегателства върху продуктите им. Преди няколко години англичанинът Дан Коули също превърна своето 360 в стреч лимузина, но тогава италианците го принудиха по съдебен път да премахне от нея всички емблеми и надписи, издаващи, че колата е Ferrari.
 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    ЛЕЛЕЙЙЙ !!!Ако това е истина, "автора" на тоя "тунинг", требе да му забранат да доближава алтомобил на по-малко от 10 метра. По-добре да я беше залял с нафта и да я беше запалил. После, мое да пледира АРТ инсталация.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    У щатите какви селяни има...ум да ви зайде. Тукашните ще ви се видят като интелектуалци ако видите някой от тях.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изключително евтинджийски тунинг. Само вижте как стърчат тонколоните и огромните парвенюшки жълти кончета отвътре на вратите. Напълно възможно е, това да е реплика, превърната в лимо. Седалките също са отвратителни - крайните са вдлъбнати, а средните - изпъкнали. Това е някаква измама, едва ли някой ще прави гаражен тунинг на оригинално Ферари.