IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обяви премиeра на сериен кросоувър на ток

Моделът ще има пробег от 500 км и ще се конкурира с Tesla Model X

Mercedes-Benz обяви премиeра на сериен кросоувър на ток

Компанията Mercedes-Benz ще представи по време на автосалона в Женева в началото на март своя нов електромобил, който ще се продава под марката EQ. Според изданието InsideEVs, става дума за първия сериен електрически кросоувър на германския производител.

Mercedes-Benz обяви премиeра на сериен кросоувър на ток

Продажбите на модела ще стартират в началото на 2019 г. Той ще бъде позициониран като директен конкурет на Tesla Model X. Кросоувърът ще се произвежда в завода в щата Алабама, за чиято модернизация концернът Daimler ще похарчи повече от 1 млрд. долара. В предприятието сега се сглобяват моделите GLE, GLE Coupe, и GLS.

Пробегът с едно зареждане на електромобила ще бъде 500 км. Машината е изградена на платформата EVA, която е направена от високоякостна стомана и алуминий, и е предназначена за превозни средства на ток. За кросоувъра ще се използва специална система, която ще позволи при нужда прехвърлянето на 100% от тягата на предната или задната ос.

По предварителни данни, в новото електрическо семейство на немската марка ще влязат два седана, два кросоувъра и хечбек, който ще се конкурира с BMW i3. Първият кросоувър вече бе показан като прототип през септември 2016 г. Концептуалният модел получи името Generation EQ. Той е оборудван с два електромотора – по един на всяка ос, развиващи сумарно 408 к.с. Батериите с капацитет 70 кВт/ч осигуряват пробег от 500 км.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz eq
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Именно за това, че е по-лесно и доходоносно да се произвеждат електрички, на които дори и ти гледаш като на злато, ще ги наложат.Това обаче не ги прави по-добро решение за природата, а за светвния бизнес. То е ясно, че водородната клетка е по-чисто, но никой не иска да инвестира, защото там няма такава изгода за тях.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хората с повече мозък са измислили водорните клетки.Само че там се искат много инвестиции. Подобно на петролните компании, които вместо да инвестират в технологии за производтство на по-чисто гориво, те накараха теб да плащаш за това смешно нещо наречено катализатор.Така те карат сега да си мислиш, че батерията е по-доброто решение.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти си много смешен бе човек. Тока за тоя Нисан дето си го постнал в реклама от преди 7год. от къде идва? Знаеш ли от къде идва голямата част от произвеждания ток ? От въглища... все още. Ами тоя кобалт и литийй деето го копаят много мислиш е безвреден ли, после като дойде време за брак не ми се мисли.Що сте толкова слепи агнета, щото нямало ауспух и било чисто.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До по-долния ( преди 6 години )
    Даа, прав си, има къде-къде по-добри технологии от тока! Няма да повярвате! Как не сме се сетили.https://youtu.be/Nn__9hLJKAkhttps://youtu.be/XQWG9zriXV4Не сме се сетили, щото и мозъците ни работят на ток. Наричат се биотокове и текат на импулси.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много грозен.
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Автомобилите на батерии са прах в очите на хората. Има много по-добри технологии, които няма да видят бял свят поради комерсилани причини. Мъчно ми е за всички , които не го осъзнават.
  • #3
    15 rate up comment 10 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Първият голям производиел, с цялата си финансова и инженерна мощ, започва да настъпва сериозно в територията на Тесла. Илон бая ще трябва да се постарае, за да задържи Тесла над водата.
  • #2
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Мерцедес и останалите.....
  • #1
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Kak moje Crossover da e konkurencia na SUVVIE PRAVITE LI RAZLIKA VOB6TE,ILI PAK 4I4O GOOGKE PREVEJDA GRE6NO.AMATIORIIIIIIIIIII