IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поучителна история, защо трябва да се избягват конфликтите на пътя

Двама поляци загинаха, след като стигнаха до бой заради засичане

Поучителна история, защо трябва да се избягват конфликтите на пътя

Двама полски шофьори – единият от Краков, а другият от Замбров, не успяха да си поделят пътя и слязаха от автомобилите си, за да решат спора с юмруци. Там те бяха пометени от камион, управляват от гражданин на Беларус. Поляците загинаха на място, като единият оставя 3 малки деца.

Поучителна история, защо трябва да се избягват конфликтите на пътя

Както отбелязва полското издание Poranny, преди да се сбият двамата дори не са си направил труда да пуснат аварийните светлини на своите автомобили. Водачът на тежкия камиоан се е опитал да избегне удара, но инцидентът се е разиграл на магистрала, където скоростта е по-висока.

Прокуратурата в град Забмров, в близост до който се е разиграла трагедията, е повдигнала обвинения на беларуския шофьор. Той е пуснат под гаранция от 1200 долара, като според полското законодателство го грози затвор до 8 години.

Историята е поредното доказателство, че физическият сблъсък на пътя е нещо, което трябва да бъде избягвано по всеки възможен начин. Според психолози, разрешаването на подобен конфликт с помощта на юмруци не доказва нищо и може да доведе единствено до по-тежки последици – като тези в случая.

Снимка: Dziennilkpolski24.pl

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Забравих да кажа. Той оръжие имаше и го извади още с изскачането от колата ама той е втора кола, спряла на повече от 5 метра от мен, а аз имам видеорегистатор насочен и назад. Аз също имам оръжие, но рядко го нося, още по-малко бих го извадил за проблем на пътя. А доколкото си спомням средният пръст попада под ударите на указа за дребно хулиганство. А и не съм готов на бой, защото без да искам може да убия нетренирал човек, а клечката е дебела и тежи ,колкото арматурно желязо номер 18-20.
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Нищо не грози беларуският шофьор, защото не е виновен за нищо.
  • #8
    20 rate up comment 0 rate down comment
    999 ( преди 6 години )
    Въпроса не е в това,кой отнел предимството или тн,а в липсата на култура, образование и най-вече толерантност.Ок,сгрешил си, отнел си предимство, пусни едни авариики и се извини, вдигни ръка и се извини,като те пусне някой в задръстване - благодари му.Ако ги имаше тези неща никога нямаше да не стига до пререкания.А ние. Просто племе без грам обноски.Оня ден един *** на околовръстното от Шел влиза директно в лява лента.. колата до мен в тази лента му свирна,оня сваля джама и сочи среден пръст..
  • #7
    21 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Аз само не разбрах защо ще еб.т беларуският шофьор заради двама ***.ка дето са спрели на макгистрала как си искат и тръгнали да правят панаир.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съгласен съм с поучителната история, колкото и трудно да се спазва поуката от нея. Но защо никъде из интернет няма такава новина за подобен случай? Често пътувам Полша-Германия, поляците не са най-кротките хора на света, но не съм чул за такъв инцидент.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спрял да се разправя, защото бил 130 кг с дърво готово за бой, но не сетил че другия може да има истинско оръжие.
  • #4
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Та каква толерантност на пътя. Половината знаци ги нарушавам само и само да се пазя от останалите водачи. Имал съм бил предимство, глупости намалявам и съм готов да спра, защото другият, който нищо не знае, въобще не го интересува моето предимство. Не съм спрял на стоп напълно. Е да, ама този който е залепнал за задната ми броня счита, че стопът е място за ускорение и изпреварване.Карал съм бил с малко над 100 при ограничение 90. Ами камионището зад мен ми святка и свири ако падна под 100. Е....
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Водач на лек автомобил ме засича от дясно, като отнема предимство и след това показва среден пръст през прозореца. Подпрях се на клаксона и той не ме разбра. Изпреварих го и отбих в дясно, без да го засичам.Последва ме, агресивно слезе. Голям късмет извади, че бях чистил колата и бях махнал тънката пръчка от желязно дърво ( дърво с плътност близка до тежки метали ). Аз 130 кг човек, в що годе добра форма от миналото. А той мършав охранител, горкия ако го бутна и ще му счупя без да искам ребра
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    dw ( преди 6 години )
    Абсолютно вярно, само че когато говори яда в теб не мислиш. Повечето шофьори полудяват лесно, понеже са изнервени от напрегнатото движение и става лесно като да запалиш бензин с клечка кибрит.
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Много е вярно това, което пишете, но тези които са зад волана от повечко години ще ме разберат.Има такива уникални наглеци, че боя е най-малкото което заслужават.У нас културата на воадчите е безкрайно ниска и такива "битки" са ежедневие, а не е редно.