IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Williams показа нов болид и руски пилот

Сироткин сменя ветерана Маса и попълва бюджета с 15 млн. евро

Williams показа нов болид и руски пилот

Williams представи новия си болид за сезон 2018 във Формула 1, като новата кола трябва да върне британците в челото на класирането. Новият FW41 може да се окаже най-смелият като концепция автомобил този сезон, тъй като техническият директор на тима Пади Лоу обяви, че с него се слага началото на нова концепция за работата на аеродинамичния пакет на болида.

Williams показа FW41 и руски пилот

Това е първата кола, разработена под ръководството на Лоу и шефа на департамента по аеродинамика на тима Дирк де Беер. FW40 от миналата година запази силните и слаби страни на предшествениците си – колата беше трудна за настройване, недостатъчно бърза на бавните писти и много трудна за каране на мокри или изсъхващи трасета. С FW41 всичко това трябва да остане в миналото.

В последните два сезона Williams изостана от челната тройка във Формула 1 и завърши на пето място при конструкторите, като загуби битката за 4-ата позиция срещу Force India.

Williams показа FW41 и руски пилот

Тимът ще използва нов пилот – своя дебют във Формула 1 ще направи руснакът Сергей Сироткин, който се представи по-добре от съперника си Роберт Кубица на тестовете след края на сезона в Абу Даби. Сироткин ще подсили и бюджета на тима с около 15 милиона евро, идващи от основния му спонсор СМП Банк, за която се смята, че е от бизнес обкръжението на руския президент Владимир Путин.



Сироткин заема мястото на пенсиониралия се Фелипе Маса и ще кара заедно с канадеца Ланс Строл, който също внася пари в бюджета на тима, идващи от баща му – милиардера Лорънс Строл.

Тагове: williams
0 от 500