IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Ceed - вече и официално

Корейската марка показа новия модел в интернет

Kia Ceed - вече и официално

Корейската компания Kia показа в интернет официални снимки на новото поколение Ceed – хечбекът е с нов дизайн, а от името му е изчезнал апострофът, който стоеше пред последната буква. Световната премиера на новия модел ще е в Женева през март.

Kia Ceed - с нов дизайн и без апостроф

Новият Ceed е качен на новата платформа на Kia K2, като размерите му остават почти без промяна, колата е с 2 см по-широка и с 2,3 сантиметра по-ниска. Колесната база остава без промяна – 2650 мм. Обемът на багажника е нараснал с 15 литра – до 395 литра.

Kia Ceed - с нов дизайн и без апостроф

Двигателната гама на новия Ceed включва два бензинови мотора с обем 1,4 литра – атмосферен и с турбо, като мощността им варира от 100 през 120 до 140 конски сили. Ще се предлага и 1,6-литров турбодизел, който ще има два варианта на мощност – 115 и 136 конски сили. Kia ще предлага моторите с 6-степенна механична трансмисия или с 7-степенна роботизирана кутия с два съединителя.

Kia Ceed - с нов дизайн и без апостроф

От компанията определят новия Ceed като „най-технологичния модел” в сегмента, а оборудването му включва адаптивен круиз контрол, управление на част от функциите на колата чрез смартфон, аудиосистема JBL, мултимедийна система с три различни по големина дисплеи, както и електронни помощници, които следят за движение в лентата, за мъртвата зона в обзора на водача и помагат при паркиране и излизане от паркомястото.

Производството на новия Ceed стартира през май, а продажбите в Европа – през лятото.

Тагове: kia kia ceed
0 от 500