IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler ще помага за направата на „независим” Defender

Германски инженери реализират идеята на британски милиардер

Daimler ще помага за направата на „независим” Defender

Още през тази година Land Rover трябва да представи изцяло новия Defender, който ще съхрани духа на своя предшественик, спрян от производство още преди 2 години. Всъдеходът ще има напълно нови агрегати и ще получи независимо окачване, което не е лошо, но не се харесва на феновете на модела.

Daimler ще помага за направата на „независим” Defender

Един от тях – милиардерът Джим Радклиф, собственик на химическия концерн Ineos, още през 2016 г. обяви, че има намерение да поднови производството на оригиналния Defender. След като получи категоричен отказ от Jaguar Land Rover, бизнесменът започна да търси партньори за проекта. И вече е намерен основният от тях, съобщава Autocar.

Ясно е, че колкото и да е мощен един химически концерн, той няма сили за направата на собствен автомобил. По тази причина новото подразделение Ineos Automotive сключи договор с германската инженерингова фирма MBtech. Тя е създадена през 1995 г. и първоначално се казва Mercedes-Benz Technologies, а преди 6 години Daimler продаде 65% от акциите на френския концерн AKKA Technologies.

Въпреки това, фирмата MBtech и досега продължава да работи предимно върху проекти на Daimler, но вече приема и външни поръчки. Една от тях е за направата на британския всъдеход, с чиято разработка ще се заеме екип от над 200 инженери, работещи в технически цетър на компанията в Щутгарт.

Daimler ще помага за направата на „независим” Defender

Самият автомобил засега е известен като Projekt Grenadier. Според легендата, Grenadier е лондонският пъб, в който на Радклиф (на снимката с любимия му автомобил) му е дошла идеята за направата на такъв всъдеход. А изписаното на немски Projekt е реверанс към Дирк Хейлман, който ръководи подразделението Ineos Automotive.

Информацията за бъдещия модел е оскъдна, но се твърди, че ще бъде с дизелов двигател. Очаква се да има хибридна и електрическа версии, за да може да се покрият екологичните изисквания. Началото на производството е планирано за 2020 г., като то трябва да достигне 25 000 бройки. Цената на всъдехода ще стартира от 25 000 паунда.

Снимки: Motor
 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хибриден относително бутиков"дифендър", нова разработка за 25К паунда - да бе да.Той оригиналния със супер опростен двг на който разработка е била преди ХХ години. струваше повече и то късата база.