Вход   Регистрация

Новото BMW X4 – седем мотора и две спортни версии

Новото BMW X4 – седем мотора и две спортни версии
 

Баварците официално представиха второто поколение на кросоувъра

Компанията BMW представи официално втората генерация на кросоувъра си X4. Премиерата на модела пред публика ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева през март.

Новото BMW X4 – седем мотора и две спортни версии

Всъдеходният модел е по-голям от предшественика си, при това значително. Дължината е увеличена с 81 мм и достига 4752 мм, а широчината с 37 мм и вече е 1918 мм. Разстоянието между двете оси е 2864 мм, което е с 37 мм повече от тази на първото поколение на модела.

Стандартният обем на багажника на BMW X4 вече е 525 литра, а при свалени задни седалки той се увеличава до 1430 литра. При предишната генерация на кросоувъра тези размери бяха съответно 500 и 1400 литра.

В конструкцията на новия модел е използван повече алуминий, а също така и високоякостна стомана. Това  позволява не само увеличение на здравината, но и намаляване на теглото. Разликата в сравнение с предшественика достига 50 кг. в зависимост от модификацията.

След смяната на поколенията саподобрени и аеродинамичните показатели на X4. Благодарение на използването на активни елементи в решетката на радиатора, коефициентът на челно съпротивление е намален с 10% и вече е 0,30. В същото време центърът на тежестта е по-ниско отколкото при новото X3.

Новото BMW X4 – седем мотора и две спортни версии

В гамата модификации на BMW X4 ще има две „напомпани” версии M Performance - M40i и M40d. Първата ще излезе през август, като ще получи 3,0-литров бензинов турбомотор с 360 к.с. и 500 Нм ъртящ момент. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,8 секунди.

Модификацията M40d ще получи 3,0-литров дизел с 6 цилиндъра, който ще развива 326 к.с. и 680 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него отнема 4,9 секунди. Максималната скорост на двете „напомпани” версии е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Тези два автомобила ще се отличават от останалите по настройките на окачването, на изпускателната система, на спирачките, както и по джантите. За двете спортни версии е предвиден и заден M-диференциал.

В гамата двигатели на второто поколение на BMW X4 влизат още два бензинови тубомотор с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра. Те развиват 184 и 252 к.с.. Има и два 2,0-литрови дизела – 190 и 231 к.с., както и 3,0-литров дизел с 265 к.с. Всички модификации са обоудвани със система за задвижване на четирите колела xDrive и с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Новото BMW X4 – седем мотора и две спортни версии

В оборудването на автомобила влизат светодиодни фарове, проекционен дисплей, мултимедийна система с 10,25-инчов тъч-скрийн и управление с жестове, адаптивен круиз-контрол, система за кръгово наблюдение с камери, безкабелно зарядно за смартфони, тризонов климатик, панорамен покрив, вентилация на седалките, както и вградена система Microsoft Office 365, която позволява получаване на пощта и нанасяне на промени в календара.

Снимки: BMW

Още снимки на новото BMW X4 в галерията в началото на материала=