IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda NSX срещу Nissan GT-R на писта (ВИДЕО)

Двете суперколи се надпреварват в 3 дисциплини

Honda NSX срещу Nissan GT-R на писта (ВИДЕО)

Суперколите Honda NSX и Nissan GT-R премериха сили в драг-дуел на традиционната дистанция от 1/4 миля (402 метра). Надпреварата беше организирана от британското интернет-издание CarWow, а резултатите от нея са качени в YouTube.

Honda NSX срещу Nissan GT-R на писта (ВИДЕО)

Всъщност изпитанията, на които бяха подложение автомобилите, са три - драг-надпревара от място, летящ старт с 80 км/ч и пълно спиране при скорост 113 км/ч.В две от дисциплините спечели моделът на Honda, а веднъж победи Nissan GTR.



Купето Honda NSX е оборудвано с хибриден агрегат с мощност 573 к.с. В него влизат 3,5-литров туин-турбо V6 двигател и 3 електромотора. Скоростната кутия е автоматична с 9 предавки и 2 съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост  е 307 км/ч.

На свой ред Nissan GT-R разчита на 3,8-литров би-турбо V6, който развива 570 к.с. Скоростната кутия е автоматик с 6 степени, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: nissan gt-r honda nsx
0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Според кварталните физици ел двигателя няма бъдеще а само Галфоув с ТДИ тракторен двигател!
  • #10
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Да бяха ... ( преди 6 години )
    сложили още 2-3 моторчета на таа *** па тогава да я пускат срещу Годзилата!
  • #9
    19 rate up comment 24 rate down comment
    До До този под мен ( преди 6 години )
    "***" не ми говори за митовете на Горубляне, до сега от там не съм си вземал кола, но това в случая не е важно. Знам и цената на NSX-a. Както и преди съм кзвал нивото във форума е доста ниско, и човешката простотия и лични нападки вземат превес над познанията за автомобили. Хубав ден "***".
  • #8
    34 rate up comment 10 rate down comment
    До този под мен ( преди 6 години )
    *** погледни колко струва Хондата и тогава говори за далеч по ниска цена .....Хубава и евтина кола няма ,това е мит вървящ на Горубляне,а в реалния живот не е така
  • #7
    19 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Двата автомобила са страхотни и предлагат поведение и харектеристики на цена далеч по-ниска от конглокентите си. Няма за какво да съжеляват японските фенове. По-скоро трябва да съжеляват собствениците дали много повече пари за автомобили с по-лоши показатели.
  • #6
    36 rate up comment 12 rate down comment
    До този под мен ( преди 6 години )
    НЕ НЕ ,не съм се объркал но Хонда с ускорение от 3.6 бие прехваления ви *** който е с 2.7 ха ха ха .Преди когато Порше го биеше този кашон беше 2 по скъпо и какви ли не глупости ... сега и Хондата е доста по скъпа и много по кола от тая талига но си мълчите
  • #5
    15 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ....сега за японските фенове е много трудно да коментират .... разбирам ги и ги съжалявамИ за какво толкова ги съжаляваш, като и 2-те са Японски :-) Ти май нещо се обърка.
  • #4
    12 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледал съм клипове, в които Хондата прави 3.0сек 0-100км/ч.Това 3,6 което представяте е много завишена стойност.
  • #3
    39 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колко лъжи се изговориха за това ускорение на Нисан , всъщност няма ли кой да ги осъди за заблуда с цел по големи продажби.
  • #2
    41 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мдааа Нисана никога не е ускорявал за 2.7 това е ясно на всички , сега за японските фенове е много трудно да коментират .... разбирам ги и ги съжалявам